Captură impresionantă de ţigarete de la o grupare de contrabandişti din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au organizat mai multe descinderi în acelaşi timp la locuinţele contrabandiştilor.
Poliţiştii au organizat mai multe descinderi în acelaşi timp la locuinţele contrabandiştilor.

Peste 20 de hunedoreni, majoritatea din zona  Brad, au fost puşi sub urmărire penală pentru evaziune fiscală  şi contrabandă de ţigarete, după ce poliţiştii au descoperit la domiciliile lor o cantitate impresionantă de mărfuri, pe care aceştia ar fi urmat să o comercializeze în pieţele din judeţ.

Reţeaua bişniţarilor era întinsă în trei judeţe: Hunedoara, Timiş şi Mehedinţi. Pentru destructurarea ei, susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, au fost organizate simultan 36 de percheziţii domiciliare.

Captură impresionantă

„În urma acestor descinderi, de la locuinţele a 13 dintre suspecţi au fost ridicate în vederea confiscării peste 145.500 de ţigarete provenite din contrabandă, suma de 11.000 de lei provenită din comercializarea ilicită a ţigărilor şi 19.400 de petarde, a căror deţinere este interzisă prin lege”, a precizat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Pachetele de ţigări care au fost confiscate nu aveau timbre fiscale aplicate. Cele mai multe provin din Serbia sau Republica Moldova.

Devean prins de poliţişti cu 50.000 de ţigări în portbagajul maşinii Volswagen Passat

„Ţigările urmau a fi comercializate ilegal pe raza municipiului Brad şi a altor localităţi din judeţ”, a adăugat Niţu. Cele 20 de persoane cercetate penal au fost lăsate în libertate. Până în prezent, anchetatorii nu au stabilit prejudiciul produs de către bişniţari statului român, prin neplata taxelor şi a accizelor. În ciuda loviturii primite, contrabandiştii de ţigări au şanse mari să se reîntoarcă la vechea îndeletnicire, deoarece, susţin poliţiştii, fenomenul este aproape imposibil de eradicat, din cauza cererii mari de pe piaţă.

„Mafia ţigărilor” stăpâneşte pieţele

Pieţele din municipiile Deva şi Hunedoara sunt ticsite şi ele de contrabandişti de ţigări. Cei care se ocupă de vânzarea ilegală a acestor produse spun că, exceptând amenzile primite, activitatea le aduce profituri şi de până la 150 de lei pe zi. În schimb, cele mai des întâlnite „capturi” din pieţe, făcute de poliţişti, sunt de unu-două cartuşe de ţigări.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite