Tinerii ambiţioşi au şansa unui job stabil în judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curajul nu trebuie să lipsească dintre calităţile hunedorenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Pe piaţa muncii din judeţul Hunedoara sunt avantajaţi tinerii bine pregătiţi în domeniul ingineriei şi al construcţiilor.

Dintre calităţile hunedorenilor aflaţi în căutare de locuri de muncă la firmele care funcţionează în judeţ, caracterul ofensiv şi curajul nu trebuie să lipsească, potrivit lui Vasile Iorgovan, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara. „Pe piaţa muncii din judeţ sunt avantajaţi absolvenţii unor facultăţi de construcţii şi cei cu studii economice, care pot opta pentru posturi de ingineri şi economişti. Au avantaje şi cei care au profilul tânărului plecat într-o activitate economică proprie”, declară directorul AJOFM Hunedoara.

Se bazează pe noroc

Lucian Savu, în vârstă de 26 de ani, director în cadrul unei firme de construcţii din Hunedoara, consideră că pe lângă studiile în domeniu şi perseverenţă, norocul joacă un rol important. De aceeaşi părere este şi Oana Darie, în vârstă de 23 de ani, din Deva. „La terminarea facultăţii de turism mi-am depus actele pentru şomaj. Din luna august a anului trecut şi până în februarie am căutat încontinuu de lucru. Mi-am depus CV-ul la zeci de firme din Deva şi Timişoara, pentru ca abia recent să primesc un post de agent de asigurări”, spune tânăra.

Cursurile de calificare efectuate prin AJOFM se adresează hunedorenilor cu studii medii, dar agenţia va lansa şi cursuri de recalificare pentru tineri cu studii superioare, în domeniul web designului sau al traducerilor.

image

Oferte puţine pentru şomeri

Aproximativ 300 de locuri de muncă sunt oferite hunedorenilor prin intermediul Agenţiei Forţelor de Muncă, cele mai multe pentru cei cu studii medii şi profesionale. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Hunedoara, sunt şanse mici ca oferta angajatorilor din judeţ să crească. Aproximativ 23.000 de hunedoreni se află pe lista şomerilor, rata şomajului fiind de 11 la sută.

image

„Vreau să citesc despre locurile de muncă şi despre oportunităţile oferite tinerilor“, Raluca Covataru, inginer în floricultură.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite