Dorinţă de 1 Mai: grătare la iarbă verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism reuşesc cu greu să vândă sejururi de 1 Mai din cauză că zilele libere cad în weekend. Hunedorenii evită să-şi rezerve vacanţe de 1 Mai în străinătate. Majoritatea îşi doresc vreme bună şi grătare la iarbă verde.

Ofertele agenţiilor de turism pentru apropiata vacanţă de 1 Mai sunt atractive, dar numărul hunedorenilor dispuşi să cumpere un pachet turistic pentru această perioadă este redus. Nici măcar o excursie de 17 euro pe zi pe „plajele de aur” din Bulgaria nu a reuşit să ademenească prea mulţi amatori de plimbări în afara ţării. „Spre deosebire de alţi ani, când zilele de 1 şi 2 Mai au căzut la mijlocul săptămânii şi s-au cumulat cu cele de weekend, anul acesta avem 1 şi 2 mai în zilele de sâmbătă şi duminică. Prin urmare, puţine persoane sunt interesate de un sejur turistic”, a declarat Mirela Voinea, agent de turism.

Cerere scăzută

Şi proprietarii de pensiuni agroturistice spun că, anul acesta, cererile pentru petrecerea zilelor libere de 1 şi 2 mai au scăzut considerabil. „Prima problemă este criza. Huneodrenii reduc foarte mult din cheltuieli, iar distracţia are cel mai mult de suferit. Am primit câteva telefoane, dar ele nu s-au concretizat în a rezerva camere pentru această perioadă ”, spune Mihai Tulrea, administratorul unei pensiuni agroturistice.

Cea mai arzătoare dorinţă a hunedorenilor este ca în acest zile libere să se poată bucura de o ieşire la iarbă verde. „Sper să fie două zile cu soare, să putem ieşi la iarbă verde. Am avut o iarnă lungă şi ne va prinde bine o evadare în aer liber”, este de părere Irina Coman, din Deva.

Hunedorenii sunt reticenţi şi în privinţa cheltuielilor dedicate zilei de 1 Mai. „Banii sunt puţini. Ne vom limita la un grătar şi o bere, servite la iarbă verde. E criză şi trebuie să economisim”, spune Ion Haţegan, din Deva.

Oferte mai mult decât atractive
Preţurile pentru un sejur de două zile în afara ţării, afişate de agenţiile de turism pentru zilele de 1 şi 2 mai sunt deosebit de atractive. Astfel, amatorii litoralului grecesc trebuie să scoată din buzunar între 19 şi 25 de euro pe zi, bani reprezentând cazarea şi transportul pentru o persoană. Pe litoralul bulgăresc, preţurile pornesc de la 17 euro pe zi, pentru o presoană

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite