Promisiuni neîndeplinite: elevii hunedoreni trebuie să aştepte după mere până la anu’

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Stoian ar renunţa oricând la mezeluri pentru a muşca dintr-un măr
Ana Stoian ar renunţa oricând la mezeluri pentru a muşca dintr-un măr

Şcolarii ar fi trebuit să mănânce fructe în pauzele din noiembrie, dar le vor primi în ianuarie. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că nu au bani pentru a le cumpăra copiilor merele promise. Ei rămân doar cu laptele şi cornul.

Citeşte şi:

Prea săraci ca să treacă de anii de liceu: tinerii sunt cei mai activi la capitolul abandon şcolar

Aproximativ 200 de elevi au început şcoala plini de păduchi

Meniul elevilor din acest an şcolar va fi la fel ca cel din 2009. Deşi în urmă cu câteva luni s-a anunţat cu mare tam-tam că urma să fie  îmbogăţit cu fructe, realitatea e alta. Merele promise şcolarilor nu vor ajunge în mâinile lor decât  din ianuarie 2011, cu toate că termenul iniţial era noiembrie 2010. Cauza: lipsa banilor.


Sumele necesare pentru achiziţionarea merelor trebuie asigurate din bugetul local. Cum, în prezent, nu sunt bani, elevii vor primi fructe numai de anul viitor, când vom adopta bugetul pe 2011”, a declarat, în această dimineaţă, Dorin Martin, administrator public în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. Acesta a ţinut să mai precizeze că nu reprezintă singura instituţie din ţară aflată în această situaţie. La nivel naţional, doar elevii din patru judeţe „se răsfaţă” în pauze cu câte un măr.

Amânare
Merele din meniul elevilor vor ajunge în şcoli în ianuarie 2011

Elevi dezamăgiţi


În ochii unor elevi, programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli este un adevărat eşec. Aşteptau cu nerăbdare să le primească, iar acum vor trebui să se mulţumească doar cu lapte şi corn sau cu pacheţelul adus de acasă. „Eu mânânc zilnic mere şi mi-ar fi convenit să le primesc gratis. Sunt foarte sănătoase şi te ajută să ai o dantură frumoasă”, a spus Ana Stoian, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Decebal” din municipiul Deva.  Elena, elevă în clasa a VIII-a la o altă şcoală, este de aceeaşi părere. Chiar dacă fata preferă strugurii, nu ar spune nu dacă ar primi mere gratuite, fără ca părinţii săi să mai fie nevoiţi să-i cumpere fructe.


Sunt însă şi copii care nu plâng după mere. Sergiu Ştefanovici, din clasa a VII-a, rămâne fan al cipsurilor. Proiectul de acordare gratuită a merelor prevedea ca elevii să beneficieze de fructe pentru o perioadă de maximum 100 de zile pe parcursul unui an de şcoală. 


Copiii vor primi mere numai din ianuarie 2011.
Dorin Martin, administrator public CJ Hunedoara

Dorin Martin


Nu aş da o pungă de cipsuri pe un măr.
Sergiu Ştefanovici, elev clasa a VII-a

Sergiu Ştefanovici


Programul mere în şcoli a ajuns o glumă. Elevilor li s-a spus un lucru, dar s-a făcut total altceva.
Elena Negrean, 45 ani, părinte

Elena Negrean
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite