Cu cartofi şi ceapă în ghiozdan: elevii au donat legume pentru a-şi ajuta colegii nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii au dus la şcoală cartofi, morcovi, varză şi ceapă pentru a-şi sprijini colegii mai săraci din judeţ. Elevii de la Şcoala Generală „Andrei Şaguna” din Deva au strâns peste 120 de kilograme de legume. Campania continuă şi în aceste zile.

Au vrut să dea o mână de ajutor colegilor care o duc mai greu şi, în prag de iarnă, s-au apucat de strâns legume. Elevii hunedoreni nu au privit indiferenţi campania naţională „Săptămâna legumelor donate”. Familiarizaţi încă de anul trecut cu ce au de făcut, copiii de la Şcoala „Andrei Şaguna” din Deva au reuşit să strângă peste 120 de kilograme de legume în perioada 1-7 noiembrie. Au dus la şcoală atât cartofi şi morcovi, cât şi varză sau ceapă. Au ales să strângă totul la un loc, pentru că în orice familie e nevoie de aşa ceva în prag de iarnă.

Pe timp de recesiune

Gesturile umanitare contează. Chiar dacă unii copiii au venit doar cu câte cinci-şase cartofi, că doar atât aveau în casă în momentul respectiv, au fost alţii care au adus chiar şi şapte kilograme”, a declarat directorul unităţii de învăţământ, Gelu Minişca. Receptivitatea tinerilor s-a resimţit din plin, chiar dacă printre participanţi s-au numărat numai elevii cei mari, întrucât cei din clasele I-IV au fost în vacanţă. „Mie mi-a dat mama un kilogram de ceapă şi două de cartofi”, a spus Mihai, unul dintre voluntarii de gimnaziu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, momentan, nu se ştie câte legume s-au strâns la nivelul întregului judeţ. Linia se va trage în data de 18 noiembrie. „Dacă anul trecut s-au implicat aproximativ zece şcoli, feedback-ul de anul acesta îl vom avea în zilele următoare, când vom centraliza datele din teritoriu”, a spus Mihaela Balaci, coordonator judeţean al proiectului.

Campania continuă şi pentru cei mici

Campania de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate continuă şi în aceste zile, pentru ca întreaga cantitate de legume să fie cât mai mare, iar elevii cei mici să poată participa şi ei. Legumele urmează a fi donate, săptămâna viitoare, mai multor familii nevoiaşe, care-şi asigură cu greu alimentele zilnice necesare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite