Bomba ecologică ticăie în izvoarele publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de locuitori ai Devei consumă apă infestată cu bacterii periculoase. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, apa din niciunul dintre izvoarele din Deva nu este potabilă.

Sute de deveni ignoră avertismentele privind calitatea apei şi vin zilnic la izvorul situat la marginea pădurii Bejan pentru a se aproviziona cu apă. Mai mult, de fiecare dată când reprezentanţii Primăriei Deva montează indicatoare prin care informează că apa nu este potabilă acestea dispar.
„Analizele făcute de specialiştii DSP Hunedoara relevă faptul că izvoarele publice aflate pe raza municipiului Deva sunt nepotabile. Apa conţine bacterii care pot afecta sistemul digestiv”, a declarat Cecilia Birău, director adjunct DSP Hunedoara.

Ignoră avertismentele

Deşi mulţi dintre devenii care vin să ia apă din oraş au văzut măcar odată indicatorul montat de reprezentanţii primăriei, aceştia ignoră avertismentele. De altfel, gunoaiele aruncate în imediata vecinătate a izvorului de la Bejan ar trebui să ridice semne de întrebare pentru oricine se alimentează de aici. „Am văzut şi eu panoul de avertizare, dar nu cred că e aşa o mare problemă. De mai mulţi ani lumea bea apă de aici şi nu am auzit să fie cineva bolnav. Dacă ne luăm după doctori nu ar trebui să mâncăm şi să bem nimic”, a declarat Cristian Pop, din Deva.

„De mai bine de patru ani, beau apă numai de aici şi nu am avut nicio problemă. Eu ştiu că dacă apa trece peste cinci pietre e curată. Iar izvorul ăsta vine de departe”, a spus şi Maria Gavrilă din Deva. Una dintre bacteriile prezente în apa izvorelor publice din Deva este E. Coli, care poate provoca infecţii serioase. „Există mai multe tipuri ale acestei bacterii, unele dintre ele putând cauza probleme hematologice grave şi chiar insuficienţă renală. De asemenea, aceste bacterii pot provoca infecţii ale tractului urinar”, a mai adăugat Birău.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite