Investiţie în "cosmetizarea" Devei: gazon de mii de euro în oraşul de la poalele Cetăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii lucrează de zor la aşezarea gazonului. Foto: D. Guţă
Muncitorii lucrează de zor la aşezarea gazonului. Foto: D. Guţă

Primăria Deva investeşte 7.000 de euro pentru „schimbarea la faţă” a centrului. Spaţiul verde dintre statuia lui Decebal şi poşta veche este refăcut cu ajutorul deţinuţilor de la Bârcea Mare, plătiţi cu şapte lei pe zi.

Devenii care trec în această perioadă prin centrul oraşului pot observa cu uşurinţă că se lucrează de zor la reînfrumuseţarea zonei. Puţini ştiu însă preţul acestor lucrări. Primăria Deva a pus la bătaie aproape 7.000 de euro pentru gazonul care este întins între statuia lui Decebal şi poşta veche. Lista costurilor este completată de arbuşti, borduri care deja au fost instalate şi mâna de lucru.

Este pentru prima dată când avem un astfel de gazon în oraş. Am dat 1,9 euro pe metru pătrat, iar suprafaţa care va fi acoperită este de aproximativ 3.600 de metri pătraţi”, a declarat viceprimarul Marcel Morar. Edilul a precizat că nu contează faptul că gazonul se amenajează acum, când temperaturile au început să scadă sub zero grade Clesius. Producătorul a garantat că nu îngheaţă.

„Mai bine lăsau iarba să crească!”

Nu toţi devenii văd însă cu ochi buni această investiţie. În timp ce iubitorii de natură spun că trebuie să avem grijă de felul în care arată oraşul, alţii consideră că era mai bine dacă banii erau folosiţi cu alt scop. „Ar fi trebuit ca Primăria să lase iarba să crească, să o tundă, să facă un gazon natural şi să dea aceşti bani şcolilor. În prag de iarnă, unele au probleme serioase cu încălzirea”, a spus Mihai Pătru, 40 de ani, muncitor.


Viceprimarul Devei adaugă însă că nu se poate face acest lucru. „Probleme sunt peste tot, însă bugetul local nu este un sac fără fund. Este împărţit pe anumite capitole, iar cel destinat spaţiului verde trebuie folosit în acest scop. Educaţia are propriul său buget”, a adăugat Morar.


Apreciez această investiţie, trebuie să avem un oraş frumos.
Vasilica Herlea, 70 ani, pensionară

image


Mai bine făceau un centru de producţie decât să bage banii în gazon.
Edi Barbeţean, 34 ani, inginer

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite