Apa sfinţită coborâtă din inima muntelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de turişti din staţiunea montană Straja au participat, în această dimineaţă, la o slujbă inedită de Bobotează, devenită tradiţională. Hunedorenii au luat Agheasmă Mare ca să scape de criză, să aibă sănătate, frumuseţe şi ajutor la şcoală.

Sute de turişti aflaţi la Straja au participat la slujba de Bobotează care a avut loc în biserica amenajată în centrul staţiunii montane. Apa a fost adusă cu achia de salvamontiştii din Lupeni de la pâraiele Brăiţa şi Sohodol, care izvorăsc chiar de sub vârful Straja, de la altitudinea de 1.500 de metri. „Această slujbă de Bobotează a devenit o tradiţie aici, pe muntele Straja. Salvamontiştii coboară un butoi plin cu 200 de litri de apă din vârful muntelui”, a declarat Dumitru Bârlida, şeful Salvamont Lupeni. Pentru că nu a putut merge la Straja, Cristina Corobea, o tânără de 21 de ani din Deva, a venit la biserica din Parcul Opera să îşi umple sticluţa cu apă sfinţită. Studenta crede că Agheasma Mare îi va aduce un an mai bun.

Apă pentru frumuseţe

„O să beau timp de opt zile din ea, înainte de a mânca. Ştiu că apa sfinţită astăzi e bună pentru sănătate, pentru ajutor în casă, la şcoală, dar şi pentru frumuseţe. Sper să îmi ajute familia să ieşim şi din criză”, a declarat tânăra, care a venit la lăcaşul de cult împreună cu mama sa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite