INVITAŢII DE WEEKEND: Adrenalină pe cel mai tare traseu de rafting din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Defileul Jiului este considerat de cunoscători drept cea mai potrivită zonă din ţară pentru rafting. Sorin Sanda, fost campion naţional de alpinism, a observat potenţialul turistic ce poate fi exploatat prin practicarea raftingului pe râul Jiu şi oferă acum posibilitatea tuturor turiştilor să „guste” din emoţiile acestui sport.

„Pe un traseu de 22 de kilometri sunt peste 80 de cascade, viteza apei atinge, pe alocuri, 35-40 de kilometri la oră, iar adâncimea variază de la 15 metri până la câţiva zeci de centimetri”, a spus Sorin Sanda.

Pe o porţiune a traseului se poate alege şi o variantă originală de „body rafting”, în care turiştii plutesc peste cascade, echipaţi în costume speciale. Traseul ales pentru rafting este în funcţie de ceea ce-şi doresc excursioniştii.

Se pleacă în flotilă de bărci, iar grupul este monitorizat permanent de pe mal, dintr-o maşină, pentru prevenirea oricăror incidente. Sezonul acestui sport extrem s-a deschis la 1 aprilie. În fiecare weekend, hunedorenii au ocazia ca timp de trei zile, de vineri până duminică, să facă o baie de adrenalină în barcă pe Jiu, sau dacă preferă, pot opta pentru o coborâre în coardă sau pe tiroliană. Distracţia însă are şi un preţ ce porneşte de la 50 de euro de persoană.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite