IRLANDA: Marian Mihalache este chemat la instanţă la exact un an de la omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ambasadei României la Dublin spun că este posibil ca procesul lui Marian Mihalache să înceapă în toamnă. Suspectul în cazul uciderii la Dublin a asistentei medicale Loredana Pricăjan este chemat la instanţă la exact un an de la omor.

Marian Mihalache, principalul suspect în cazul uciderii în Irlanda a asistentei medicale Loredana Pricăjan, este chemat la instanţă în data de 31 ianuarie. Potrivit lui Dan Tudor, şeful secţiei consulare din cadrul Ambasadei României la Dublin, pentru Marian Mihalache data de 31 ianuarie poate coincide cu debutul procesului său.

„Din informaţiile pe care le am,  suspectul îşi susţine în continuare nevinovăţia. Prin urmare, la 31 ianuarie s-ar putea demara procedura de alegere a juraţilor, iar procesul lui Marian Mihalache va începe”, a explicat Tudor. Aceasta precizează totodată că, potrivit informaţiilor primite de ambasadă de la instanţa irlandeză, judecarea cazului românului acuzat de crimă s-ar putea amâna din nou până în această toamnă.

Exclusă judecarea în ţară

Deşi au existat zvonuri cum că Marian Mihalache ar fi cerut să fie judecat în ţară, potrivit lui Ioan Sorin Cristian, decanul Baroului de Avocaţi Hunedoara, legislaţia internaţională privitoare la comiterea de fapte penale nu permite aceasta. „Conform uzanţelor, orice român care comite infracţiuni în străinătate este judecat de instanţele ţării unde s-a făcut fapta”,  a spus Cristian.  Dacă va fi găsit vinovat de instanţele locale, Marian Mihalache îşi va executa pedeapsa într-o închisoare din Irlanda.

Ofiţerul Jim Molloy, din cadrul Poliţiei irlandeze, a precizat că, în conformitate cu Codul Penal irlandez, pedeapsa pentru omucidere în această ţară este închisoarea pe viaţă.  Marian Mihalache este în custodia poliţiei irlandeze din 30 ianuarie 2010. El a fost reţinut ca unic suspect în cazul uciderii Loredanei Pricăjan, o hunedoreancă de 35 de ani. Aceasta avusese o relaţie cu Marian Mihalache şi a fost omorâtă cu mai multe lovituri de cuţit. Marian Mihalache a fost director adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite