Venituri de baştani: magistraţii primesc de 20 de ori mai mult decât un simplu salariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Justiţia este plătită regeşte, deşi se află în topul instituţiilor atunci când vine vorba de neîncredere. Procurorii şi judecătorii din parchetele şi tribunalele hunedorene au salarii lunare cuprinse între 6.000 şi 10.000 de lei.

CITIŢI ŞI:

13.000 de lei, salariu de magistrat în statul bolnav de proteste

Deputaţii sibieni cheltuie peste 1.300.000 de lei pe an

Profesori în făcut bani. Şefii facultăţilor din Sibiu au salarii colosale

TOP Bugetari: Mitropolitul Ardealului are salariu de peste 22.000 de lei lunar

Declaraţiile de avere ale procurorilor şi judecătorilor hunedoreni arată că aceştia nu au niciun motiv să se sperie de criză. Salariile unora dintre ei ajung să fie de 15 -20 de ori mai mari decât salariul minim pe economie.

În topul judecătorilor hunedoreni cu cel mai mare salariu se află preşedintele Tribunalului Hunedoara, Daniel Tiliciu. Potrivit declaraţiei de avere, judecătorul hunedorean a încasat, lunar, în 2009, aproximativ 10.500 de lei. Şi vicepreşedintele tribunalului, Livia Gligor, are un salariu deloc de neglijat: aproximativ 9.500 de lei.

La polul opus, printre judecătorii cu venituri „reduse” se află judecătorul Mariana Popescu, cu un salariu de aproximativ 4.900 de lei. Nici procurorii hunedoreni nu se pot plânge. Prim-procurorul Nicolae Paştiu ridică lunar de la caseria instituţiei aproximativ 10.300 de lei, iar prim procurorul-adjunct, Ionela Draia, încasează circa 8.000 de lei lunar.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite