Maeştrii zăpezii se întrec pe pârtiile de la Straja în cadrul competiţiei Cupa Comexim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiorii s-au pregătit zile la rând pentru competiţie
Schiorii s-au pregătit zile la rând pentru competiţie

Cea de-a XVII-a ediţie a Cupei Comexim reuneşte sute de schiori. Aproximativ 300 de sportivi din întreaga ţară s-au pregătit să participe la un concurs de schi găzduit de pârtia Constantinescu.

Staţiunea montană Straja găzduieşte astăzi a XVII - a ediţie a Cupei Comexim la schi alpin. Competiţia este considerată vedeta întrecerilor din staţiunea hunedoreană datorită participării numeroase şi a premiilor consistente. Pârtia Constantinescu pe care are loc întrecerea, cu o lungime de 780 de metri, lasă impresia concurenţilor că sunt la o întrecere de mare anvergură. Cei mai admiraţi schiori sunt însă „piticii”, care concurează la categoria de vârstă 3-6 ani.

În fiecare sezon, la întrecere participă şi veterani cu vârste chiar şi de 70 de ani. Câştigătorii primelor trei locuri de la fiecare categorie sunt răsplătiţi de către organizatori cu premii în bani, diplome, cupe şi medalii, dar şi dulciuri. Valoarea totală  a premiilor depăşeşte suma de 10.000 de lei. „Îi aştept pe toţi iubitorii muntelui să vină la Straja. Este un loc minunat, binecuvântat de Dumnezeu şi merită să fie văzut”, a spus organizatorul întrecerii, Emil Părău.

Cupa Minerului la Straja

Tot în Masivul Straja are loc astăzi şi Cupa Minerul, organizată de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului la care câştigătorii sunt recompensaţi cu diplome şi premii importante. Cupa Comexim încheie perioada serbărilor zăpezii la Straja, însă nu şi sezonul de schi, care se anunţă prelungit până la Paşti.

Invazie de turişti în Valea Jiului
În staţiunea din Vestul Văii Jiului, toate pârtiile se prezintă în condiţii excepţionale, astfel că, în acest weekend, se aşteaptă peste 4.000 de turişti care vor urca pentru aerul curat de munte şi o tură pe pârtia de schi. Stratul de zăpadă măsoară mai bine de o jumătate de metru, după ce a nins abundent în ultimele 24 de ore.  Drumurile de acces au fost deszăpezite.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite