Recesiunea trage taximetria pe dreapta: şoferii de taxi din Deva renunţă la meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tot mai mic de comenzi îi face pe taximetriştii deveni să se gândească să renunţe la meserie. Anul 2010 este catalogat de şoferi drept cel mai prost în ceea ce priveşte încasările. Majoritatea cred că greul abia începe.

Pentru taximetriştii din Deva viitorul sună rău. Lipsa comenzilor, piraţii care le fură clienţii şi taxele fiscale îi lasă cu tot mai puţini bani în buzunar. Mulţi dintre ei au renunţat să mai practice această meserie, iar cei care au rămas se gândesc serios să-şi găsească altceva de lucru.
Cosmin Rus are 33 de ani şi practică taximetria de 10 ani. „Aş face altceva, dar din păcate nu găseşti locuri de muncă. Anul acesta a fost cel mai greu an. Comenzile au scăzut cu aproximativ 40 la sută. Iar această situaţie este departe de a se rezolva. Tot mai mulţi hunedoreni rămân în şomaj, iar dacă ei nu au bani, automat nici noi nu vom avea comenzi”, a explicat Cosmin.

Cu ochii pe bordură

Cristian Marc este taximetrist de 17 ani şi susţine că niciodată lucrurile nu au mers aşa de prost ca acum. „Oamenii nu mai au bani, iar sectorul serviciilor este primul afectat de lipsa banilor. La bordură nu mai vine aproape niciun client, iar cursele spre alte oraşe sunt aproape inexistente. Aveam elevii care se grupau câte trei sau patru şi comandau un taxi. Acum nu mai au bani pentru că părinţii le-au redus bugetul zilnic. Mâine aş renunţa la taxi, dar nu am nicio alternativă reală de a munci în altă parte”, a spus Cristian. Potrivit datelor furnizate de Primăria Deva, pe parcursul unui an, 23 de taximetrişti au renunţat, dintr-un motiv sau altul, la această meserie.

„Patru dintre autorizaţii au fost retrase de o societate care a iniţiat procedura de faliment. Restul de 19 au aparţinut unor persoane fizice”, a declarat Camelia Cotoară, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Deva. La această dată, 243 de autorizaţii de taxi au fost eliberate în Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite