Culmea bolii la ortaci: 50 de ani de concediu medical într-o singură lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Tiberiu Stroia
Foto: Tiberiu Stroia

Nici sancţiunile salariale şi nici avertismentele că bolnavii închipuiţi vor intra pe lista celor ce vor fi disponibilizaţi nu-i sperie pe minerii din Valea Jiului. Numărul de zile de concediu medical atinge cote tot mai ridicate, spre disperarea şefilor Companiei Naţionale a Huilei care văd cum producţia de huilă scade de la o lună la alta.

Astfel, în luna ianuarie, circa 1.500 de angajaţi ai Companiei Naţionale a Hulilei Petroşani au avut concedii medicale care au însumat peste 17.000 de zile. Campioni sunt ortacii de la mina Lupeni, unde 458 de angajaţi au avut 3.700 de zile libere, la polul opus fiind cei de la mina Vulcan, cu doar  700 de zile de concediu medical.

„Este un fenomen care ne îngrijorează, dar pe care nu reuşim să-l stopăm. Consider că se dau cu prea multă uşurinţă aceste concedii medicale. În mod normal, într-o companie mare, limita procentuală acceptabilă de angajaţi aflaţi în concediu medical este de 4 la sută. La noi la CNH se ajunge la 11 la sută. Deci aproape triplu”, a declarat Constantin Jujan, directorul CNH Petroşani. Acesta a mai precizat că, dacă minerii ar lucra într-o companie privată, lucrurile ar sta cu totul altfel.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite