Elevul-minune de la Colegiul „Decebal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Vraciu s-a calificat la etapa naţională a trei olimpiade. Pe lângă română şi latină, adolescentul s-a dovedit a fi cel mai bun şi la filosofie, deşi doar elevii de clasa a XII-a o studiază.

Cosmin Vraciu, din Sântandrei, este în clasa a IX-a şi face naveta zi de zi pentru a merge la liceu în Deva. Tânărul va încerca, săptămâna aceasta, să completeze lista olimpiadelor cu o nouă materie: istoria.

Pentru mine, aceasta este materia principală, iar celelalte constituie un demers constructiv pentru ea. Învăţ română, latină şi filosofia ca să înţeleg cât mai bine istoria. Recunosc însă că nu mă aşteptam să mă calific la etapa naţională chiar şi la filosofie”, a declarat Cosmin.

Pe lângă orele de studiu intens, adolescentul trebuie să facă faţă şi unei dileme: toate concursurile naţionale vor avea loc în aprilie, în aceeaşi săptămână. Pentru că nu se va putea prezenta la fiecare, va trebui să hotărască la care va renunţa.

Cosmin este un băiat deosebit, foarte ambiţios şi muncitor. Nu îmi aduc aminte să mai fi avut elevi care să ajungă, în acelaşi an, la atât de multe olimpiade naţionale”, a adăugat Florin Ilieş, directorul Colegiul Naţional „Decebal”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite