Călina Mateescu este model de implicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta este vicepreşedintele Asociaţiei Antidrog şi vrea să ajungă medic pediatru.

Acţiuni antidrog şi antifumat, ecologizări, cursuri de educaţie non-formală, scriere de proiecte. Un eveniment nu e în Hunedoara, care să aibă legătură cu implicarea socială şi la care Călina să nu participe.

De când a intrat la liceu, adolescenta s-a remarcat ca unul dintre cei mai activi elevi în cele mai diferite acţiuni. Mai mult, a devenit membră a Asociaţiei Antidrog, iar de câteva luni deţine funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei. „Eu nu pot sta degeaba. Trebuie să fac ceva să mă simt utilă. Totul a început când, la Asociaţie, am vizionat un film, iar apoi trebuia să «rejucăm» scenariul în care un drogat trebuia convins că varianta de viaţă pe care a ales-o nu e cea mai potrivită. Eram cu toţii boboci, mai timizi, aşa că eu am fost prima care a avut curajul să joace rolul de iubită a tânărului care se droga”, şi-a amintit Călina.

L-a convins şi pe consumatorul de droguri să renunţe, iar de atunci a mai jucat o mulţime de alte roluri, printre care şi cel de câştigătoare, împreună cu echipa sa, la concursul naţional destinat liceenilor care au asociaţii antidrog sau antitutun, „Împreună”. „Peste 120 de elevi din toată ţara ne-am adunat la Năvodari, au fost ateliere de teatru, de dans, de alpinism”, a spus Călina. De teama emoţiilor din momentul prezentării proiectului, tânăra s-a gândit că ar fi cel mai nimerit să cunoască participanţii la competiţie.

„Cum să ai timp să cunoşti, într-o singură seară, atâţia copii? M-am apucat să bat la toate uşile din tabără şi m-am prezentat: Salut, sunt Călina, de la Hunedoara”, a povestit ea râzând. I-a fost uşor a doua zi la prezentare şi s-a întors acasă cu marele trofeu.

Întrebări şi răspunsuri
Care este următorul proiect pe care îl aveţi în calendar?
„Run for life”, o competiţie de conştientizare a alternativei sportive, pentru consumul de alcool şi tutun. Aceasta va avea drept „combatanţi” elevii şi dascălii celor cinci licee din Hunedoara, cu un traseu de cel puţin 5 kilometri, care e secret şi care va trebui să fie ghicit pe baza unor indicii de către participanţi.

Ce îţi mai place să faci în timpul liber?
Să scriu. Am scris deja o carte întreagă, „O viaţă ireală”, care conţine vreo 30 de povestiri, culmea, inspirate din viaţa adevărată. E vorba despre ceea ce mă surprinde, despre ceea ce mă emoţionează. Poate într-o zi voi avea şansa să o public.

Profil
Născută. 03.05.1993, Hunedoara.
Educaţie. Colegiul de Informatică „Traian Lalescu” – Hunedoara, clasa a X-a.
Experienţă. Vicepreşedinta Asociaţiei Antidrog din Hunedoara.
Familie. O soră de 11 ani, Raluca.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite