Frica de şomaj circulă pe calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii hunedoreni din CFR nu ştiu dacă vor mai avea loc de muncă
Angajaţii hunedoreni din CFR nu ştiu dacă vor mai avea loc de muncă

Un sfert dintre salariaţii de la CFR, din judeţ, îşi vor pierde locul de muncă. Teama de disponibilizare cuprinde toate ramurile transportului pe linia ferată care sunt afectate de criza economică.

La presiunea FMI-ului, restructurarea companiilor din transporturi feroviare a început. Primul pas a fost desfiinţarea regionalei Timişoara CFR Marfă. Potrivit lui Ionel Ţiţ, liderul de sindicat al ceferiştilor hunedoreni, după finalizarea reorganizării administrative va urma un val de disponibilizări. „Între 20 şi 25 la sută din salariaţi vor pleca. Adică vor mai rămâne în judeţ 150 de ceferişti care vor lucra pe transport marfă”, a spus Ionel Ţiţ. Teama de disponibilizare cuprinde şi alte ramuri. Iuliana Zdrâncu lucrează ca şef de  trafic în gara Deva şi este în sistem de peste 20 de ani. Ea consideră că ar fi o dovadă de inconştienţă dacă nu s-ar teme pentru job.


„Nimeni nu este ferit de concedieri în această perioadă, iar restructurarea transportului pe calea ferată poate lovi în oricine”, spune Iuliana Zdrâncu.Opinia ei este împărtăşită şi de Mihai Părăoan, şeful gării din Deva. „Acum nu mai avem nici om pentru biroul de informaţii. Ne aşteptăm însă ca disponibilizările să continue şi la CFR Călători”, a mai spus Mihai Părăoan. 

De la CFR Marfă vor fi disponibilizaţi aproximativ 25 la sută dintre angajaţi în curând.
Ionel Ţiţ, lider de sindicat

Nimeni nu e ferit de concedieri în această perioadă. Restructurările pot lovi pe oricine.
Iuliana Zdrâncu, ceferist

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite