Furt în casa Domnului: o Biblie furată a fost înfăşurată într-un prosop cu însemnele Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe obiecte de cult au fost furate din Biserica Sfântul Vasile, din Deva. După ce au dat spargerea la o biserică, hoţii au înfăşurat obiectele furate într-un prosop cu însemnele echipei Steaua.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Criminalistic încearcă să dea de urma unor hoţi care au dat o spargere la Biserica Sfântul Vasile din Deva. Jaful a fost descoperit, ieri, de cîsnicul bisericii Octavian Băneasă.

„Nu mi-a venit să cred când am deschis biserica şi am văzut dezordinea din interior. Lipseau două sfeşnice, o Evanghelie, microfoanele şi banii din cutia milei, respectiv cei proveniţi din vânzarea lumânărilor”, a declarat Băneasă.

Echipa de criminalişti sosită la faţa locului a descoperit că hoţul (sau hoţii) au intrat în biserică printr-un geam destul de îngust şi au luat banii pe care i-au găsit, dar şi câteva obiecte de cult. În timp ce efectuau analize la faţa locului, poliţiştii au primit un telefon de la o persoană care anunţa că a găsit sfeşnicele înfăşurate într-un prosop cu însemnele echipei Steaua.

Aruncate în cimitir

„Obiectele de cult furate erau ascunse în cimitirul din apropierea bisericii. Ele au fost identificate de preotul bisericii. În continuare se efectuează cercetări pentru prinderea hoţilor”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara. Potrivit anchetatorilor există deja un cerc de suspecţi, persoanele vizate fiind dintre cei care frecventează biserica.

În urmă cu două luni, Biserica Sfântul Vasile din Deva a fost grav afectată de un incendiu, pagubele fiind de ordinul sutelor de mii de lei. Cartea Evangheliei, aflată în zona incendiată, a scăpat de flăcări fiind recuperată de preotul paroh. De data aceasta, Evanghelia a scăpat şi de hoţii care probabil intenţionau să o comercializeze.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite