Îşi vând murăturile pentru medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi bătrâni din Hunedoara ies în piaţă cu borcanele pregătite pentru iarnă în casă, fiindcă nu le ajung banii din pensie pentru pastile. De la conopidă şi zeamă acră, la dulceaţa de afine, hunedorencele cu bani puţini încearcă să-şi rotunjească veniturile cu bunătăţile din cămară.

Ardei cu 10 lei şi zarzavat la un kilogram şi jumătate borcanul. Asta oferea spre vânzare, în această dimineaţă, Axenia Bondrea, în vârstă de 65 de ani, în piaţa agro-alimentară din Deva. Nu a dat însă decât o punguţă de leuştean. „Am făcut conserve pentru familie, să ne ajungă toată iarna. Am început însă să scot la vânzare din ele, că nu mă mai pot descurca doar cu pensia. Cu ce vând aici reuşesc să îmi cumpăr pâinea de zi cu zi şi, câteodată, lapte”, a spus femeia. În timp ce îşi aşteaptă cumpărătorii, croşetează de zor la o pereche de ciorapi.

Totul în speranţa că nu va pleca acasă cu mâna goală. La o altă tarabă, Eleonora Goe, de 61 de ani, îmbie trecătorii cu tot felul de dulceţuri şi siropuri. „Nu se compară cu ce e în magazin, la mine sunt toate naturale. Cu toate acestea, câştig, în medie, doar 30 de lei pe zi”, a precizat vânzătoarea. Recent, aceasta a avut mâna ruptă. Cât a stat prin spitale a cheltuit 2.000 de lei. În urmă cu 15 ani a afost diagnosticată cu diabet, iar tratamentul o costă lunar câteva sute de lei, în condiţiile în care pensia sa este de 790 de lei, după 30 de ani de muncă pe şantier.


Axenia Bondrea are o pensie de 500 de lei

image


Eleonora Goe îşi ţine zacusca în beci

image
Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite