TIMP LIBER: Parâng Open, adrenalină şi competiţie la sute de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de piloţi sunt aşteptaţi să participe la Campionatul Naţional de Parapantă, care va începe sâmbătă, în Masivul Parâng. Competiţia este etapă în cadrul Cupei României şi contează pentru CIVL World Ranking System şi Paragliding World Cup.

Până în prezent, pe lista participanţilor s-au înscris aproximativ 90 de parapantişti din România, Ungaria, Bulgaria, Italia şi Serbia, numărul maxim de piloţi admişi fiind de 150. Concursul este organizat de Clubul „Air Adrenaline” din Sibiu şi Federaţia Aeronautică Română. Astfel, cei prezenţi la concurs pot urmări acrobaţii aeriene şi aterizări la punct fix.

Vreme capricioasă

Dacă vă gândiţi să faceţi o excursie în zonă, aveţi grijă la echipamentul cu care porniţi deoarece meteorologii anunţă vreme capricioasă în masivele muntoase. Deşi niciun traseu montan nu este închis, salvamontiştii atenţionează turiştii că această perioadă nu este favorabilă turelor pe munte, mai ales celor care nu sunt echipaţi corespunzător şi nu au condiţia fizică necesară.



RECOMANDARI

Sărbătoare în Munţii Orăştiei
Sâmbătă şi duminică, la Costeşti se va desfăşura o nouă ediţie a tradiţionalei manifestări intitulate „Istorie, Natură, Cultură”. Prima zi a manifestărilor de la Costeşti va cuprinde o informare asupra civilizaţiei dacice din Munţii Orăştiei, un ghidaj la cetăţile Costeşti- Cetate şi Blidaru şi o prezentare a sistemului de fortificaţii din Munţii Şureanu, urmând ca de la orele 21.00 să fie organizată o discotecă în aer liber. Duminică, cu începere de la orele 11.00, va fi organizat un spectacol folcloric.

Peisaje şi portrete din Ţinutul Pădurenilor
Peisaje de o frumuseţe aparte şi portrete ale sătenilor din Ţinutul Pădurenilor sunt expuse pe simezele Galeriilor de Artă „Forma” din Deva, în realizarea artistică a lui Dan Cârjoi, un maestru al picturii religioase. Vernisajul expoziţiei a reunit specialişti de gen şi iubitori ai picturii. Specialist în pictura monumentală religioasă şi icoane, Dan Cârjoi şi-a depăşit barierele artistice şi a abordat un alt gen: peisajul şi portretul. În expoziţia de la Deva pot fi văzute 45 de lucrări, majoritatea reprezentând peisaje.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite