DN 7, transformat în patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contact cu apa, soluţia de protecţie a asfaltului aplicată pe ruta Deva - Orăştie provoacă derapaje ale autovehiculelor. Poliţiştii de la rutieră au amendat cu 3.000 de lei firma care a aplicat substanţa respectivă pe Drumul Naţional 7.

Semnalul de alarmă tras de reporterii „Adevărul” în urmă cu aproximativ o lună de zile s-a dovedit a fi real. În contact cu apa de ploaie, soluţia de protecţie a asflatului aplicată pe porţiunea Deva-Orăştie scade forţa de frânare a autovehiculelor care intră în derapaj.


La această concluzie au ajuns şi poliţiştii Serviciului Circulaţie Hunedoara, care au amendat firma care a aplicat această soluţie cu 3.000 de lei. „Declaraţiile şoferilor implicaţi, în ultimele 10 zile, într-un număr neobişnuit de mare de accidente produse pe drumul naţional Deva – Orăştie, în care aceştia acuzau derapaje cauzate de soluţia aplicată pe acest drum, au impus măsuri. În acest context am amendat firma care a aplicat această soluţie cu 3.000 de lei şi am cerut celor de la Regia Regională de Drumuri să efectueze o serie de analize”, a declarat Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.


Şoferi avertizaţi


În replică, inginerul Dragoş Popescu, reprezentantul firmei care se ocupă de această operaţiune, susţine că soluţia aplicată de ei are certificare internaţională. „Există teste făcute de trei universităţi de prestigiu la nivel mondial care arată că soluţia respectivă creşte forţa de frânare în contact cu apa. Prin urmare, concluziile celor de la Poliţia Rutieră sunt hazardate”, a spus Popescu. Cu toate acestea, reprezentanţii regiei regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara au lansat un avertisment către şoferii care circulă pe porţiunea Deva - Orăştie. Potrivit directorulului Sorin Lucaci, din cauza lucrărilor nefinalizate de impermeabilizare a sistemului rutier, suprafaţa de rulare aferentă sectorului rutier Orăştie - Deva şi Arad - Nădlac de pe DN 7 poate deveni aluneacosă, în caz de precipitaţii.


În acelaşi timp, şoferii continuă să acuze derapaje ciudate pe porţiunea Deva - Orăştie. „Ploua şi aveam maximum 50 la oră. Înainte de intrarea în localitatea Spini, maşina a început să derapeze. Am ajuns pe contrasens. Noroc că nu a venit nimeni din sens opus”, a povestit Mihai Marian, din Deva.

Numărul de accidente din ultimele zile pe sectorul Deva-Orăştie este neobişnuit de mare.
Dan Micu, comisar-şef

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite