Hunedoara: De două ori mai mulţi copii abuzaţi în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru protecţia copilului Hunedoara a înregistrat, în primele patru luni ale acestui an, peste 100 de cazuri de abuzuri asupra minorilor.

Evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara (DGASPC) arată o dublare a numărului de reclamaţii, în primul trimestru al anului 2009, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2008, privind abuzurile la care au fost supuşi copiii. În judeţ, au fost înregistrate nu mai puţin de 120 de sesizări, iar două treimi dintre ele au fost confirmate de asistenţii sociali ai direcţiei. Exploatarea copiilor prin muncă, mai ales prin trimiterea lor la cerşit, şi neglijarea au fost cele mai frecvente cazuri de abuz asupra minorilor.

Hunedorenii, îndrumaţi să semnaleze cereştoria

„Adresăm rugămintea locuitorilor judeţului să semnaleze direcţiei cazurile de copii aflaţi pe stradă, la cerşit sau la vânzare de ziare. De asemenea, recomandăm hunedorenilor să nu le mai ofere bani, pentru că astfel încurajează şi susţin cerşetoria”, informează Viorica Popescu, director executiv al DGASPC Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite