A murit Aurel Herlea, omul care a făcut mii de oameni fericiţi prin fotografiile din anii frumoşi ai Corvinului. Luceştii, în imagini de senzaţie la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Herlea fostul fotograf al echipei Corvinul Hunedoara a murit la vârsta de 86 de ani. „Omul enciclopedie” a lăsat posterităţii mii de fotografii care spun povestea celor mai frumoşi ani din istoria clubului de fotbal.

Aurel Herlea, omul care a imortalizat în mii de fotografii, epoca de glorie a clubului Corvinul Hunedoara, a murit la vârsta de 86 de ani. Hunedoreanul şi-a legat numele de istoria recentă a fotbalului prin fotografiile de senzaţie realizate la meciurile disputate de Corvinul, în faţa miilor de oameni.

Hunedoreanul, care a lucrat ca electrician în combinatul siderurgic, a fost timp de 13 ani, în anii 1970 – 1980, fotograful oficial al clubului Corvinul şi nu a lipsit la niciunul dintre meciurile jucate pe teren propriu. Imaginile alb-negru păstrate în colecţia sa impresionantă au redat cu acurateţe atmosfera derby-urilor jucate de generaţia de aur a fotbalului hunedorean: cu Michael Klein, Dorin Mateuţ, Romulus Gabor, Ioan Andone sau Mircea Lucescu.

Luceştii, în Hunedoara

Aurel Herlea a fost autorul fotografilor care îi înfăţişau pe Mircea Lucescu şi fiul său, Răzvan, pe banca echipei Corvinul, în timpul meciului pe care FC Corvinul Hunedoara îl disputa în mai 1983 cu Universitatea Craiova.

Gazdele s-au impus atunci cu scorul de 4 – 3. FC Corvinul era antrenată de Mircea Lucescu, iar fiul său Răzvan fusese lăsat să urmărească meciul de pe banca de rezerve. În tribunele actualului stadion Michael Klein, peste 15.000 de oameni asistau la meci.

lucescu

Aurel Herlea nu s-a despărţit, timp de mai bine de un deceniu de aparatul său Praktica Super TL, pe care şi-l achiziţionase în 1975 la preţul de două salarii. L-a folosit în fiecare duminică de meci, pentru ca în ziua de următoare, fotografiile realizate de hunedorean să îşi ocupe locul de ciste pe un panou de la intrarea în combinat.

lucescu

„Luni dimineaţa, cel puţin 10 poze de la meci trebuiau afişate la intrarea în combinat, pe un panou de la Poarta 10. Când intrau sau ieşeau în schimb, sute de muncitori se îmnghesuiau să le vadă. Mulţi nu ajunseseră la meci şi se bucurau la vederea fotografiile mele”, relata, în urmă cu câţiva ani, pentru adevarul.ro, fostul fotograf.

1

Hunedoreanul a renunţat la fotografie imediat după 1989, însă a păstrat peste 120 de filme alb-negru pline de imagini memorabile de la meciurile de fotbal.


Vă recomandăm şi:

Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981

În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite