Hunedoara: Zonele sărace din judeţ – pepiniere ale traficanţilor de carne vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Zonele sărace din judeţ – pepiniere ale traficanţilor de carne vie
Hunedoara: Zonele sărace din judeţ – pepiniere ale traficanţilor de carne vie

Zeci de hunedoreni care şi-au dorit să lucreze în străinătate au ajuns pe mânile traficanţilor de persoane.

Victimele traficului de carne vie erau racolate din zonele miniere ale judeţului (Valea Jiului, municipiul Lupeni) şi foste industrializate (Hunedoara şi Călan). Promisiunea unor locuri de muncă bine plătite în străinătate a fost argumentul principal pentru care hunedorenii, în general bărbaţi din medii sărace şi fără studii, acceptau ofertele traficanţilor, arată un studiu al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), prezentat astăzi, la Deva.

Sclavii traficanţilori

„O dată ce ajungeau în străinătate, victimele erau cazate în „părăseală”, după cum ne-au spus, adică în zone izolate şi mizere, de la margineau unor localităţi. De acolo erau transportaţi la locurile unde trebuiau să muncească, fără pauză, şi câte 12 ore pe zi pentru profitul traficanţilor. Nu primeau nimic în schimb”, a spus Anca Sava, coordonatorul Centrului Regional al ANITP.

Două grupări de traficanţi de persoane, una din zona Moldovei şi cealaltă din sudul ţării, care şi-au ales victimele din judeţul Hunedoara au fost reţinute de DIICOT şi apoi arestate de magistraţi. 11 hunedoreni le-au căzut victime. Au fost exploataţi în Grecia, la muncă în domeniul construcţiilor, şi în Spania, în agricultură. 
  

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite