Ziua Siguranţei pe Internet: precauţie online - traficul de minori are feţe ascunse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la nivel naţional se marchează Ziua Siguranţei pe Internet. Evenimentul vizează cu precădere copiii, multe dintre victimele reţelelor online de socializare fiind minori.

Internetul este o lume fantastică,  plină de informaţii utile şi lucruri distractive, la care toţi copiii au dreptul. Dar, această lume ascunde şi o mulţime de pericole.

Pentru a diminua numărul lor, Poliţia Română desfăşoară  campania de prevenire intitulată „Foloseşte Internetul cu grijă...Traficul de minori are feţe ascunse”. Pe parcursul întregii zile vor avea loc activităţi preventive în mai multe judeţe din ţară.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de persoane, Centrul Regional Alba Iulia, în parteneriat cu ONG-ul „Salvaţi Copiii - Petrila” vor desfăşura o astfel de acţiune începând cu ora 10.00, la sediul organizaţiei. 

Copiii, rezidenţi ai centrului, precum şi voluntarii organizaţiei vor primi informaţii despre traficul de persoane şi de minori, vor viziona spoturi din campaniile de prevenire şi vor participa la concursuri cu premii,  ocazie cu care vor fi diseminate materiale informativ-educative”, a declarat subcomisarul de poliţie Anca Sava, coordonatorul centrului regional Alba Iulia.

Persoanele care au cunoştinţă de un posibil caz de trafic de persoane au la dispoziţie o linie telefonică gratuită – HELP LINE 0.800.800.678.

La nivel mondial, ajunsă la ediţia a VII-a, Ziua Siguranţei pe Internet este sărbătorită în aproximativ 65 de ţări din întreaga lume. Tema de anul acesta este "It's more than a game, it's your life" şi se concentrează pe modul în care copiii şi tineriii gestionează imaginile on-line şi modul în care avem de-a face cu viaţa privată în mediile digitale.   

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite