,,Zilele adopţiei’’ - campanie destinată hunedorenilor care vor să aibă un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă (I.T.)
Foto Arhivă (I.T.)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara desfăşoară, începând de astăzi şi până în 8 martie, o campanie de sensibilizare şi informare corectă a persoanelor şi familiilor care doresc să adopte un copil.

Reprezentanţii DGASPC vor distribui pliante şi afişe care conţin date privitoare la procedura adopţie: etapele şi actele necesare, precum şi datele de contact ale serviciului specializat care pune la dispoziţia potenţialilor părinţi adoptivi informaţii şi sprijin gratuit.

,,În prezent, instituţia noastră este una dintre primele cinci direcţii din ţară în ceea ce priveşte numărul de copii adoptabili. În 2009, 50 de familii au fost atestate apte pentru adopţie, iar pentru 38 de copii s-a deschis procedura adopţiei. Pentru 29 dintre aceştia adopţia s-a finalizat, iar pentru restul este în curs de finalizare”, a declarat directorul general al DGASPC Hunedoara, Viorica Popescu.

Campania ,,Zilele adopţiei’’ se doreşte a fi un îndemn adresat tuturor celor care doresc să aibă un copil. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare de la Biroul adopţii, post-adopţii, de luni până joi între orele 7.30 – 16.00 şi vineri între orele 7.30- 13.30, strada Gheorghe Bariţiu nr. 21, Deva, sau telefonic la numărul 0254/213940, acelaşi interval orar.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite