Tinerii din comuna Boşorod au găsit soluţii pentru dezvoltarea durabilă a localităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peisajul natural este una dintre resursele care pot atrage turişti
Peisajul natural este una dintre resursele care pot atrage turişti

Pentru atragerea turiştilor în zonă, copiii au realizat un DVD multimedia şi un pliant. Vizitatori din diverse colţuri ale ţării sunt îndemnaţi să facă cunoştinţă cu peşterile, peisajul plaiurilor montane, pădurile, dar şi vestigiile istorice, tradiţiile şi obiceiurile locale.

La identificarea resurselor locale care pot duce la dezvoltarea durabilă a comunei au participat 30 de tineri, din localităţile Boşorod, Bobaia, Cioclovina şi Chitid. Cu toţii au fost implicaţi în realizarea a două materiale de promovare: un pliant cu obiectivele turistice din zonă şi un DVD multimedia intitulat ,,Comuna Boşorod – Istorie, Cultură, Natură”.

image

Schimb de experienţă

Acţiunea a făcut parte din proiectul ,,Susţinerea tinerilor din comuna Boşorod, judeţul Hunedoara, pentru dezvoltare locală durabilă”. Acesta a fost organizat recent de Clubul Sporturilor Montane (CSM) şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. ,,La finalul proiectului, tinerii au participat la un schimb de experienţă în comuna Şuncuiuş, din nordul Munţilor Apuseni. Această comună se aseamănă cu localitatea Boşorod, în special din punct de vedere al cadrului natural, constituind un model de valorificare durabilă a resurselor naturale, pentru dezvoltarea comunităţii”, a declarat Mihaela Sopincean, preşedinte CSM Hunedoara.

No title
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite