Zeci de pitici din toată ţara au devenit stâpâni pe pârtiile din masivul Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mici de întrec pe schiuri
Cei mici de întrec pe schiuri

Aproximativ 70 de copii de la diverse cluburi şcolare se întrec, astăzi, la schi în staţiunea montană Parâng. Deşi vremea este capricioasă, cu ceaţă şi ninsoare uşoară, cei mici vor să arate că sunt cei mai buni şi s-au încumetat să participe la Cupa „Piticot”.

Sute de turişti au urcat încă de ieri în masivul Parâng, pentru a lua parte la întrecerea elevilor de la mai multe cluburi sportive şcolare din ţară, care vor să-şi arate măiestria la schi. Competiţia numită generic Cupa „Piticot” este o adevărată atracţie pentru cei care vor să urmărească evoluţia micuţilor. În fiecare an îşi fac apariţia pe pârtie micuţi care abia reuşesc să meargă singuri în picioare, însă sunt maeştri la schi, iar acest lucru este un deliciu pentru orice spectator.

Vremea nu este un obstacol

Organizatorii cupei au dat startul întrecerii chiar dacă vremea nu este  însorită. Acest lucru nu îi opreşte pe elevi să se bucure de vacanţă şi de zăpadă. „Întrecerea are loc pe mai multe categorii de vârstă, patru mai exact. Sunt 70 de şcolari de la cluburile din Sinaia, Sibiu şi Petroşani, care-şi etalează talentul la schi, iar partenerul care sponsorizează competiţia le oferă premii atractive”, a spus Nicolae Taşcă, responsabil pe probleme de comunicare.

Toţi copiii vor fi premiaţi de sponsorul Cupei „Piticot”, iar turiştii care au urcat în staţiune pot participa la o tombolă în urma căreia pot câştiga diferite obiecte, precum rucsaci de munte, stikuri de memorie pentru calculator sau jucării de pluş. 

Cupa ,,Piticot” este organizată de Clubul Sportiv Şcolar Petroşani şi sponsorizată de o companie de asigurări.

S-a dat startul cupelor

În Straja şi Parâng încă se mai poate schia pe zăpadă naturală, chiar dacă nu în cele mai bune condiţii. „La cota 1700 este zăpadă, cred că suntem unul din puţinele locuri unde se poate schia pe zăpadă naturală, iar  vremea se anunţă cu ninsoare şi în zilele următoare. Sunt disponibile şi se poate schia în condiţii satisfăcătoare pe câteva pârtii din Parâng, acestea însumând circa cinci kilometri. Nu este aglomerat, deci este tocmai bine pentru turiştii care vor să urce în staţiune”, a declarat Ioan Ghergheli, cabanier.

Deşi primăvara se grăbeşte să pună stâpânire pe cele două staţiuni montane topind încet zăpada de pe pârtii, competiţiile de schi sunt în toi. Astfel, la Straja, tot astăzi, are loc o întrecere tradiţională destinată celor care muncesc la termocentrale, hidrocentrale sau uzine electrice.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite