Zeci de morţi şi sute de furturi din maşini şi locuinţe: bilanţul pe 2010 în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 50 de persoane au murit în accidente rutiere, iar circa 750 de apartamente, case şi maşini au fost călcate de hoţi în primele nouă luni ale anului, la nivelul judeţului Hunedoara. Începând de astăzi, poliţiştii desfăşoară proiectul „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Prin acest program, vor să-i înveţe pe hunedoreni că e mai bine să prevină un furt, un accident, consumul de droguri şi violenţa în şcoli decât să facă faţă consecinţelor acestora.


Astfel, la Liceul Industrial şi la Liceul de Informatică din Petroşani va avea loc, astăzi, un teatru-forum care îşi propune să prevină consumul de droguri în rândul tinerilor.


Mâine, la sediul Inspectoratului Şcolar Hunedoara, poliţiştii se vor întâlni cu directorii şcolilor de la sate, pentru a le spune cum să-şi ţină elevii în siguranţă şi să-i ferească de incidente.


“Săptămâna prevenirii criminalităţii” va continua, miercuri şi joi, la Casa de Cultură „Drăgan Muntean”din Deva, unde va avea loc  un târg de securitate. Vor fi amenajate standuri cu tot felul de sisteme de siguranţă: alarme auto, alarme pentru societăţi comerciale şi locuinţe etc.


 “În ultima zi a prevenirii criminalităţii, adică vineri, se va dezveli un panou stradal cu sloganul ‹‹Eu aleg să trăiesc››, în memoria elevilor-victime ale accidentelor rutiere. De asemenea, trecerile de pietoni din intersecţia semaforizată de la Piaţa centrală din Deva vor fi inscripţionate cu mesaje preventive, pentru a atrage atenţia celor care vor să traverseze strada”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.


Cifre îngrijorătoare
De la începutul până în prezent, în judeţul Hunedoara au avut loc 195 de accidente de circulaţie, soldate cu circa 50 de morţi, 185 răniţi grav şi peste 100 răniţi uşor. Simultan,  500 de locuinţe au fost călcate de hoţi şi aproximativ 250 de maşini  au fost sparte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite