Zeci de mii de lei au fost atraşi la bugetul de stat în urma controalelor efectuate de Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetul de stat a fost consolidat cu banii adunaţi de inspectorii fiscali.
Bugetul de stat a fost consolidat cu banii adunaţi de inspectorii fiscali.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara a verificat, în perioada ianuarie-noiembrie, activitatea a aproximativ 2.000  de persoane juridice. Acţiuni de control au avut loc şi la persoanele fizice, care  au fost nevoite să-şi achite diferenţele de impozite şi taxe sau să plătească amenzi.

În urma verificărilor, inspectorii cu atribuţii fiscale au colectat peste 60.000.000 de lei, bani adunaţi de la persoanele juridice, în timp ce de la persoanele fizice s-a strâns aproape 1.000.000 de lei. ,,Comparând valoarea sumelor atrase suplimentar la bugetul general consolidat, în perioada ianuarie - noiembrie 2009, cu realizările din perioada ianuarie-noiembrie 2008, se înregistrează o creştere a valorii acestui indicator cu 2,04 la sută”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Hunedoara, Mihaela Mănăilă.


În aceeaşi perioadă de timp, au fost soluţionate aproape 700 de cereri de restituire a taxei pe valoare adăugată. Din suma totală solicitată la rambursare – peste 52.500 lei, s-a înapoiat suma de aproximativ 47.000 lei, diferenţa fiind respinsă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite