Zeci de elevi au strâns gunoaiele de pe Valea Ribiţei şi au recondiţionat vechile troiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea de ecologizare a reunit 25 de copii de la Şcoala Generală ”Preot Iosif Comșa” din Ribița, patru cadre didactice, preotul paroh din comună şi un reprezentant al bibliotecii. Activitatea a avut loc ieri şi a fost susţinută de administraţia locală, care a asigurat şcolarilor saci menajeri, mănuşi şi transportul gunoaielor.

Suntem mândri că în urma noastră malurile Văii Ribicioarei rămân curate, fără ca privirile să mai fie agresate de mormane de gunoaie. În plus, ne-am bucurat de o ieșire în aer liber într-un cadru deosebit”, a declarat Alexandra Andoni, elevă în clasa a VIII-a. Spusele adolescentei au fost întărite de profesoara de matematică Mariana Draia, care a precizat că o astfel de acţiune are un dublu rol: este educativă şi sensibilizează elevii cu privire la păstrarea curățeniei. „Ar fi păcat ca astfel de locuri să fie sufocate de gunoaiele turiștilor care vin în zonă sau ale sătenilor”, a adăugat Draia.

35 de saci de gunoi
Micii ecologişti au acţionat pe Valea Ribiţei, în Ribicioara și pe Cheile Ribicioarei. Au fost adunați 35 de saci de gunoi. De asemenea, copiii au recondiţionat vechile troiţe de pe traseu, au amenajat spaţiul din jurul lor şi au refăcut inscripţiile.

Acţiunea a fost inclusă în „Jurnalul verde” al unităţii de învăţământ şi în cadrul concursului „Școli pentru un viitor verde”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite