Hunedoara: Zeci de elevi au ratat admiterea în liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Zeci de elevi au ratat admiterea în liceu
Hunedoara: Zeci de elevi au ratat admiterea în liceu

Numărul elevilor de clasa a VIII-a cu situaţii şcolare neîncheiate este de aproape 300.

Din cei 4.700 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2008-2009, puţin peste 4.350 au reuşit să se numere printre tinerii care, din toamnă, devin liceeni. Mulţi au rămas repetenţi, corigenţi sau pur şi simplu au abandonat şcoala.  „La sfârşitul clasei a VIII-a, 125 de elevi din întreg judeţul au rămas corigenţi, unii dintre ei chiar şi la două materii. Alţi circa 30 sunt repetenţi, iar peste 10 se află în abandon şcolar. În plus, există cazuri în care elevii, chiar dacă au vrut să se înscrie la un liceu, nu au fost lăsaţi de părinţi care, la ţară, îi folosesc pe câmp”, a declarat inspectorul şcolar adjunct Alexandru Lăutaru.

Mai au o şansă

Deşi clasa a VIII-a este decisivă pentru urmarea liceului, elevii hunedoreni nu au ţinut cont de acest lucru. Materiile la care au cele mai mari probleme sunt materii fundamentale pentru orice şcolar. Cei mai mulţi nu se împacă deloc cu ştiinţele exacte, matematică, fizică şi chimie.

Situaţia este similară chiar şi pentru limba română, respectiv limbile străine. Elevii mai au, totuşi, o şansă. În perioada 27-28 august se susţin examenele de corigenţă, iar cei care le promovează se pot înscrie în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere la liceu.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite