Zăpada pe drumul către Straja este înlăturată, o parte din maşini au plecat de pe traseu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape o mie de turişti îşi petrec sfârşitul de săptămână pe pârtie.
Aproape o mie de turişti îşi petrec sfârşitul de săptămână pe pârtie.

Drumul de acces spre staţiunea montană Straja, blocat mai bine de două ore, este practicabil. O parte din turiştii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, încurcând astfel traficul, au plecat. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii dificile.

La ora actuală, o maşină de deszăpezire se află în partea de sus a staţiunii, înlăturând zăpada  de pe partea carosabilă. În plus, turiştii au început să se îndrepte către case, iar maşinile parcate neregulamentar pe drumul de acces spre staţiune au început să se rărească. ,,Se circulă, însă în condiţii de iarnă. Estimăm ca în aproximativ două ore drumul să fie mult mai accesibil”, a precizat George Resiga, şeful Serviciului Public Salvamont Lupeni.
Staţiunea Straja numără, în acest weekend, circa 700 de turişti. Deşi azi-noapte a nins, calitatea pârtiilor nu este încă excelentă, din cauza viscolului. Momentan, se poate schia doar pe trei pârtii, respectiv pe Platoul Soarelui şi pe cele de la teleschiurile 1 şi 3. Mercurul din termometre arată -8 grade Celsius.

Situaţia este similară şi în Parâng, unde stratul de zăpada este cuprins între 20-30 de centimetri. Aici, numărul persoanelor care au ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână pe munte este de aproximativ 500.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite