Zăpada le-a jucat feste turiştilor care au petrecut sărbătorile în staţiunile montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii veniţi să îşi petreacă zilele de Crăciun la Straja s-au bucurat doar azi de zăpadă.
Tinerii veniţi să îşi petreacă zilele de Crăciun la Straja s-au bucurat doar azi de zăpadă.

La orele dimineţii, stratul de zăpadă aşternut în cele două staţiuni montane Straja şi Parâng măsura 10 – 15 centimetri. Fulgii albi au început să cadă încă de la orele patru dimineaţa, spun salvamontiştii, iar timp de şase ore ninsoarea nu a contenit.

De astăzi, pârtiile au devenit din nou accesibile, spre bucuria hunedorenilor veniţi să îşi petreacă duminica la schi.

Mai nemulţumiţi au fost turiştii care şi-au achiziţionat pachete de sejururi la munte în perioada Crăciunului. În staţiunea Straja, spre exemplu, 80 la sută dintre cele aproximativ 2.000 de locuri de cazare oferite de cabanieri pentru acest sfârşit de săptămână au fost rezervate. “Din păcate, turiştii veniţi în sejur la Straja nu au prins zăpadă pe pârtii decât astăzi, când trebuie să plece şi să lase loc celor care vin să îşi petreacă vacanţa de Revelion aici”, a spus Nicolae Vlaic, de la Serviciul Salvamont Lupeni – Straja.
Aceeaşi situaţie a fost şi în staţiunea montană Parâng. Ninsoarea i-a prins cu bagajele făcute pe cei mai mulţi dintre vizitatorii veniţi să îşi petreacă vacanţa de Crăciun, spune Dumitru Bârlida, şeful Salvamont Petroşani.   

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite