ZOOM: Intervenţie la un incendiu simulat în hala unei fabrici din industria chimică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenariul excerciţiului de intervenţie a fost urmat cu stricteţe de pompieri.
Scenariul excerciţiului de intervenţie a fost urmat cu stricteţe de pompieri.

Peste 50 de pompieri, poliţişti şi jandarmi au participat astăzi la un exerciţiu de salvare în cazul unui incendiu izbucnit la hala de producţie a societăţii Chimsport din Orăştie.

Dezastrul a fost cauzat, potrivit scenariului, în urma unui scurt circuit la instalaţia electrică a unui utilaj de injecţie din hala de producţie. Incendiul a cuprins întregul utilaj şi s-a propagat cu repeziciune la stocul de materie primă depozitat în vecinătate, iar hala şi etajul superior au fost invadate de fum şi gaze toxice, generând panică în rândul muncitorilor.
Echipajele de intervenţie au sosit la faţa locului cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD şi un echipaj de descarcerare.

Trei muncitori intoxicaţi cu fum au fost scoşi, cu ajutorul tărgilor, din clădirea plină de fum de pompieri şi transportaţi în mare grabă la ambulanţe. În acelaşi timp, ceilalţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au acţionat pentru stingerea incendiului în cel mai scurt timp.
Zeci de oameni au urmărit cu interes exerciţiu de intervenţie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite