YOGA la înălţime: Ardelean Farcaş, un fost miner din zona Bradului, predă Vipassana în vârful muntelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri din toată ţara au ales să trăiască în inima muntelui, alături de gurul lor, unde învaţă cum să trăiască veşnic. Despre Societatea Copii Soarelui, instalată într-o zonă muntoasă din apropierea satului Dumbrava de Sus, sătenii vorbesc în şoaptă.

Unii localnici spun că „sectanţii” stabiliţi aici, în inima muntelui, umblă dezbrăcaţi şi iau parte la tot felul de ritualuri demonice. Alţii vorbesc despre bogăţii imense adunate din nimic. Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, de care aparaţine satul Dumbrava, susţine că în tabăra de acolo se află vreo 20 de persoane şi că nu a avut probleme cu ei. “Sunt retraşi, nu deranjează pe nimeni. Poveşti sunt. Mai ales că şi-au tras conducte pentru apă de la vreo cinci kilometri şi lucrarea a fost foarte scumpă”, spune primaurl.

Ardelean Farcaş, un fost miner din zona Bradului, considerat guru acestei societăţi, nu se fereşte să vorbească despre ce se întâmplă în tabăra aflată în vârful muntelui. Gurul amestecă laolaltă doctrine religioase şi idei filosofice. Susţine că deţine tehnica respiraţiei pe care a învăţat-o de la mama sa. Şi că “pragul” taberei din vârf de munte i-a fost călcat de oameni importanţi. „Vin la mine politicieni, poliţişti, ziarişi şi preoţi. Toţi vor să participe la curs.

Mulţi renunţă pentru că este foarte greu. Spre exemplu, în cele 10 zile cât durează cursul este interzisă orice formă de comunicare. Eu îi purific. Îi învăţ să se cunoască pe ei însuţi. Cine mă ascultă şi stăpâneşte tehnica va trăi sute de ani”, spune guru.

În privinţa tehnicilor folosite, Farcaş spune că e vorba de Vipassana una dintre cele mai vechi tehnici din India şi că el a învăţat-o de la mama sa. De asemenea, fostul miner spune că e specialist în purificare prin clismă. “Procedeul meu a fost testat în Dubai unde am uimit lumea medicală după ce am vindecat 10 bolnavi de diabet” spune guru. În privinţa studiilor, Ardelean se arată foarte relaxat.

“Am liceul, dar nu asta e important. Sunt specialist în clismă. Am fost verificat chiar şi de cei de la NASA. Timp de patru zile am fost cobaiul lor”, afirmă Ardelean care nu a putut arăta vreun document în acest sens.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite