Weekend fără incidente notabile în staţiunile montane din judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au apelat mai mult la boburi decât la schiuri
Turiştii au apelat mai mult la boburi decât la schiuri

Salvamontiştii nu au avut prea mult de lucru la finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat. În timp ce la Straja s-au înregistrat trei fracturi şi o plagă frontală, turiştii din Parâng au suferit doar luxaţii. Zăpada a fost bună mai mult pentru săniuş decât pentru schiat.

În staţiunea Straja, s-a schiat doar pe pârtia de la teleshiul 1. Câţiva dintre cei aproximativ 700 de turişti care şi-au petrecut weekendul la munte au avut parte însă şi de evenimente neplăcute. ,,Incidentele au fost minore. S-au înregistrat trei fracturi şi o plagă frontală”, a declarat George Resiga, şeful Serviciului Public Salvamont Lupeni. În prezent, drumul de acces spre staţiune este accesibil. Azi-noapte a nins, însă drumarii au împrăştiat sare şi nisip pe partea carosabilă. ,,Stratul de zăpadă a crescut cu patru centimetri, însă condiţiile de schi nu sunt bune. Îmbunătăţiri pe zona schiabilă nu vor exista pe întreg parcursul săptămânii”, a adăugat Resiga.

Situaţie similară în Parâng

Situaţia este similară şi în Parâng, unde stratul de nea nu depăşeşte 20 de centimetri. Se înregistrează ceaţă. ,,În weekend, s-a schiat puţin, însă turiştii s-au dat din greu cu săniile şi cu plăcile. Nu am avut niciun incident major, doar luxaţii de umăr”, a precizat Dumitru Bârlida, şeful Serviciului Public Salvamont Petroşani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite