Hunedoara: Weekend fără zăpadă şi fără turişti la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile cu plus şi ploile le-au stricat planurile amatorilor de schi.

În această dimineaţă, în cele două staţiuni montane nu erau decât câteva zeci de turişti care au vrut să scape de zgomotul de la oraş.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni hunedorenii au dat buzna la munte pentru a se bucura de primii fulgi de zăpadă, în acest weekend nu s-au mai înghesuit să ocupe un loc pe pârtie. Chiar dacă ar fi vrut să facă acest lucru, nu ar fi putut, pentru că temperaturile pozitive şi ploile recente au topit stratul de nea căzut în ultima perioadă.
„Nu se schiază absolut deloc, pentru că nu este zăpadă. Chiar şi turişti sunt puţini, vreo 40-50 de persoane care au vrut să scape de oraş şi au venit să caute liniştea muntelui”, a declarat, în această dimineaţă, George Resiga, şeful Serviciului Public Salvamont Lupeni.

Situaţie similară în Parâng

Singurele zone din staţiunea Straja unde se mai poate întâlni zăpadă, cel puţin pentru a face câţiva bulgări, sunt cele de creastă, însă nici aici stratul nu depăşeşte grosimea unui deget. Potrivit lui George Resiga, în această dimineaţă, drumul spre staţiune era accesibil, nu se înregistrau probleme, iar termometrele arătau minus două grade Celsius. Situaţia este asemănătoare şi în staţiunea montană Parâng. Remus Popescu, reprezentantul Serviciului Public Salvamont Petroşani, a precizat că zăpada nu trece de cinci centimetri.

„A nins puţin azi-noapte, însă a îngheţat. Chiar dacă nu au prea multă zăpadă, cei câţiva zeci de turişti din staţiune se pot bucura totuşi de frumuseţea peisajului. Nu pot schia, însă pot utiliza telescaunul care funcţionează în intervalul orar 9.00-15.00”, a spus Popescu. Şi aici, în această dimineaţă, mercurul din termometre arăta tot minus două grade Celsius.
Conform reprezentanţilor Salvamont, condiţiile meteo se vor menţine şi pe parcursul zilei de mâine, astfel încât este puţin probabil ca turiştii care se află în cele două staţiuni montane să aibă parte de un strat de nea mai mare de câţiva centimetri.

A fulguit puţin azi-noapte, iar acum a îngheţat. Zăpada nu este mai mare de cinci centimetri.
Remus Popescu, reprezentant serviciul Public Salvamont Petroşani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite