Vrea la închisoare să scape de blesteme: un bărbat a cerut tribunalului să fie condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hunedorean le-a cerut magistraţilor să fie trimis după gratii, pentru o înşelăciune comisă în urmă cu cinci ani. Florin Tripon a fost lovit de o boală de piele cumplită după ce, spune el, un tânăr a fost condamnat pe nedrept pentru o infracţiune pe care el ar fi comis-o.

Hunedoreanul Florin Tripon s-a adresat instanţei Tribunalului Hunedoara pentru a mărturisi o infracţiune pentru care, susţine el, Radu Moldovan, un tânăr din Petroşani, a primit pe nedrept o condamnare la trei ani de închisoare. Bărbatul, care suferă de o boală gravă de piele, vrea cu orice preţ să fie trimis după gratii pentru a scăpa de blestemul care s-a abătut asupra lui.

„În urmă cu cinci ani am înşelat un pensionar care, la un pahar, mi s-a plâns că nu are loc de muncă. I-am spus că îl pot angaja eu, dacă îmi aduce actele şi cuponul de pensie. Dar în loc să îl angajez, ajutat de aceste documente, am cumpărat de la un magazin Flanco, prin creditul doar cu buletinul, un frigider şi alte obiecte pe care le-am urcat într-un taxi şi le-am vândut în gara din Lupeni cu 1.800 de lei.
Radu Moldovan a fost cercetat de poliţişti în locul meu şi apoi a fost condamnat la trei ani de închisoare”, a povestit Tripon. Problemele au început să apară un an mai târziu pentru Florin Tripon. El spune că a fost lovit de blesteme şi a căpătat o boală de piele, căreia tratamentele nu îi aduc vindecarea.


Au aruncat blestemele
„Am mers la bisericile din Moldova şi am făcut slujbe ca să fie pedepsit adevăratul făptaş pentru care copilul meu ispăşeşte pedeapsa. Iar soţia pensionarului înşelat a spus că a făcut acelaşi lucru şi, mai mult, a pus blesteme pe cel care i-a înşelat soţul şi i l-a lăsat fără bani. De aceea Tripon a ajuns aşa”, spune Golomba Moldovan, mama condamnatului. Florin Tripon crede că singurul mod de a scăpa de boala de care suferă este să se întoarcă în puşcărie, loc unde în trecut a mai stat o vreme, dar pentru alte fapte. El este aşteptat să aducă martori în faţa magistraţilor, care să îi susţină povestea înşelăciunii pe care a comis-o. 
„Noi propovăduim un Dumnezeu al iubirii, nu al urii şi al blestemelor. Nu există niciun motiv ca oamenii să se teamă de blesteme”, a explicat preotul Mircea Mihuleţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite