Viscolul şi zăpezile de jumătate de metru au blocat drumul de acces spre staţiunea Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Straja este inaccesibil. Foto: D. G. Arhivă
Drumul spre Straja este inaccesibil. Foto: D. G. Arhivă

Staţiunea montană Straja din Valea Jiului s-a aflat în această dimineaţă sub nămeţi de jumătate de metru, din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore, iar drumul judeţean care face legătura între Lupeni şi complexul turistic este inaccesibil.

„A început să ningă de ieri dimineaţă, iar stratul de zăpadă aşternut pe porţiunea de traseu spre straţiune este de aproximativ 50 de centimetri. Omătul nu a fost îndepărtat până la această oră de pe carosabil, astfel că se poate urca în staţiune doar cu ATV-urile. Nici autovehiculele ARO nu mai pot ajunge sus”, a precizat George Resiga, şeful Serviciului Salvamont Lupeni – Straja.
Staţiune aglomerată de Revelion
Potrivit salvamontistului, pachetele turistice pentru sejurul de Revelion, puse la dispoziţie decabanieri, au fost achiziţionate în proporţie de 90 la sută. Astfel, se aşteaptă ca în staţiunea montană să îşi petreacă sărbătorile aproximativ 2.500 de turişti, iar cayările vor începe de mâine. Drumarii au anunţat că în cursul acestei după-amiezi vor lucra la îndepărtarea nămeţilor care au acoperit şoseaua cei Lupeni – Straja.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite