Vinetou de România are apucături moderne. Nu luptă "cu fețele palide" dar fură cabluri pentru a valorifica cuprul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botezat după celebrul personaj al lui Karl May (e adevărat, scris Vinetou în loc de Winnetou), tânărul Vinetou de România în vârstă de 20 de ani a fost prins în timp ce încerca să fure cablurile de alimentare de pe calea ferată din stația CFR Iscroni

Aventurile lui Vinetou din Valea Jiului nu au nici o legătură cu cele ale personajului Winnetou, întruchipat de Karl May. În timp ce vestitul apaș se lupta cu "fețele palide", al nostru se luptă să nu fie prins de polițiști. Problema e că nu prea i-a reușit. Tânărul Vinetou, în vârstă de 20 de ani,a fost prins de poliţişti, în timp ce, împreună cu alţi doi indivizi, încerca să fure cablu de alimentare de pe calea ferată în Staţia CFR Iscroni din Valea Jiului.
Toţi trei intenţionau să fure cablu de alimentare care deserveşte dirijarea şi semnalizarea traficului rutier, zic poliţiştii. Nu au mai apucat, însă, să-şi ducă planul la îndeplinire, pentru că au fost prinşi şi duşi la sediul poliţiei pentru a da explicaţii. După ce au făcut verificări, poliţiştii au stabilit că tânărul Vinetou, împreună cu unul dintre acoliţii săi, a mai „comis-o“ şi altădată, fiind suspectat că, anterior tentativei de furt de la Iscroni, a participat la o altă faptă asemănătoare, mai exact, sustragerea unui cablu de alimentare din fire din cupru.
Vinetou şi prietenii lui au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. Poliţiştii au cerut arestarea lor preventivă, dar magistraţii au decis ca tânărul de 20 de ani şi celălalt de 19 ani, implicat în furt, să se bucure în continuare de libertate. Doar cel de-al treilea, de 28 de ani, a rămas în arest, după ce s-a aflat că mai avea la activ o condamnare de 3 ani, pentru distrugere şi semnalizare falsă tot pe calea ferată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite