Hunedoara: Ana-Maria Boca a fost internată la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania iniţiată de „Adevărul de Seară“ a ajutat-o pe Ana–Maria Boca să strângă o parte din banii necesari interveniţei chirurgicale.

Ana-Maria Boca, fetiţa diagnosticată cu tumoră osoasă galopantă, a ajuns aseară la clinica AKH, din Viena. „A plecat împreună cu mama ei, iar astăzi la ora 11 a fost preluată de un medic specialist”, a declarat prietena familiei, Dana Dogaru. Ana-Maria a trebuit să reia toate analizele pe care le-a făcut în ţară. După noile investigaţii, fetiţa urmează să suporte o intervenţie de înlocuire a peroneului drept, cu o proteză artificială.

Viaţă în pericol

Micuţa, în vârstă de nouă ani, a fost diagnosticată cu cancer osos la piciorul drept, iar medicii i-au recomandat familiei o intervenţie de urgenţă. „Termenul dat de doctorul Eugen Boia, de la Spitalul pentru Copii din Timişoara, a fost de numai două săptămâni. În caz contrar există riscul de răspândire a celulelor canceroase la nivelul întregului sistem osos”, a adăugat Dana Dogaru.

Preţul vieţii este scump

Familia şi cunoscuţii micuţei Ana-Maria au mediatizat intens cazul disperat al copilului şi, într-o săptămână de la primirea biopsiei, au reuşit să adune cei 25.000 de euro, suma estimată pentru intervenţia chirurgicală care va salva viaţa fetiţei. Familia Boca va avea însă nevoie de alte câteva mii de euro pentru analize, spitalizare şi chimioterapie. Tatăl fetiţei a încercat, în această dimineaţă, să obţină şi decontarea costului operaţiei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara. „Ni s-a eliberat certificatul E112, pe care îl vom trimite la clinica austriacă, iar în baza lui vom putea obţine o subvenţie de până la 75 la sută din costul operaţiei”, a declarat Petru Boca.

 Astăzi, la ora 11 a fost preluată de un medic specialist austriac.
Dana Dogaru, prietenă de familie

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite