Victor Ioan, tânărul pasionat de arta fotografică şi-a urmat visul de a fi fotograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoreanul este pasionat de fotografie. A reuşit să organizeze o expoziţie personală de care este mândru. Pentru că nu avea un aparat foto care să îl mulţumească, Victor a renunţat la petrecerea de majorat, la care toată lumea ţine, în favoarea unui aparat semi-profesionist.

Victor este un hunedorean care, de câţiva ani, locuieşte în Reşiţa. „M-am mutat în acest oraş împreună cu familia mea, înainte de a începe clasa a opta. Nu a fost alegerea mea şi, la început, am fost dezamăgit de ceea ce am găsit aici, dar apoi m-am obinuit cu ideea”, spune Victor, care acum şi-a dat seama că dacă nu s-ar fi mutat la Reşiţa, poate nu s-ar fi apucat niciodată de fotografie. „Până în clasa a XI-a, apropiaţii mei mă puneau întotdeauna să îi fotografiez, deşi uram să fac acest lucru. Încet, încet, la sugestia unui prieten din Hunedoara, am hotărât că mă pot apuca mai serios să studiez această artă”.

Pentru că nu avea un aparat foto care să îl mulţumească, Victor a renunţat la petrecerea de majorat, la care toată lumea ţine, în favoarea unui aparat semi-profesionist. „Din acel moment, am început să fotografiez tot mai mult. De la natură, am ajuns la portrete, iar apoi arhitectură sau orice alt aspect sau lucru interesant”, spune fotograful.  

Jurnalism şi artă

Deşi în liceu a urmat două secţii reale, facultatea a ales-o fără să aibă nimic în comun acestea. „Iniţial, am avut în minte două facultăţi: jurnalismul şi artele. Mi-a fost foarte greu să aleg între ele. Asta mai ales că în ecuaţie a apărut şi cea de-a treia facultate: de informatică, pe care şi-o doreau părinţii mei. În cele din urmă, am reuşit să mă înscriu la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara”, povesteşte Victor.

În opinia tânărului, arta fotografică trebuie simţită. „Nu cred că dacă eşti foarte talentat trebuie să înveţi date tehnice. Dar, dacă nu eşti foarte priceput, trebuie să studiezi şi partea teoretică”, spune Victor.

Întrebări şi răspunsuri
Ai avut emoţii la prima ta expoziţie personală?
La început am fost foarte stresat, dar cunoscând oamenii care au venit acolo am putut să vorbesc deschis şi am scăpat de inhibiţie. Lumea nu a venit la expoziţie să asculte vorbele unui puştan de 19 ani, ci să vadă poezele expuse.

Cum vezi foto-jurnalismul din ziua de azi?
Regula de bază este că graba strică treaba. Mulţi din cei care muncesc în acest domeniu sunt prea grăbiţi. M-ar încânta ideea să lucrez la un moment dat în presă. Am mai cochetat cu treaba asta anul trecut.

Profil
Născut. 18.06.1990
Ocupaţie. Student, anul I, Facultatea de Arte şi Design
Familie. Necăsătorit

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite