Vezi aici cum va fi marcată Unirea Principatelor Române în Deva şi Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primaria municipiului Hunedoara organizeaza, mâine, un spectacol de muzică populară pe platoul din faţa Casei de Cultură. În municipiul Deva, Hora Unirii se va încinge la Biblioteca Judeţeană “Ovid Densuşianu”.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara aşteaptă la spectacolul de muzică populară pe toţi locuitorii oraşului.

Acţiunea va începe la ora 13.00 şi vrem ca astfel să marcăm cei 152 de ani care au trecut de la Unirea Principatelor Romane din 1859. Evenimentul se va încheia cu tradiţionala Horă a Unirii”, a declarat Monica Rada, consilier al primarului Ovidiu Hada.

Sub motto-ul „Hai să dăm mână cu mână”, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” vă invită, începând cu ora 10.00, la sala mică a Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva. Aici va avea loc o prezentare „slide show” a Unirii.

De la ora 12.00, manifestăările se vor muta la sala de lectură a bibliotecii, unde mai mulţi elevi vor citi poezii şi fragmente literare dedicate Unirii.

Acţiunea are loc în parteneriat cu mai multe licee din reşedinţa de judeţ şi se va încheia în curtea bibliotecii cu Hora Unirii.


La ora 13.00, Asociaţia Profesorilor de Istorie din România, filiala Hunedoara, va susţine o conferinţă cu tema „Unirea naţiunea a făcut-o”. Aceasta va avea loc tot la sala mică a Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite