Hunedoara: Vârstnicii se împrumută pentru murăturile de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Vârstnicii se împrumută pentru murăturile de toamnă
Hunedoara: Vârstnicii se împrumută pentru murăturile de toamnă

Mai mulţi pensionari din municipiul Petroşani sunt în pericol de a li se pune poprire pe pensie după ce s-au împrumutat pentru a-şi face provizii de alimente pentru iarnă.

CITEŞTE ŞI:


O parte însemnată a pensionarilor din municipiul Petroşani a luat împrumuturi de la casele de ajutor reciproc de pe lângă asociaţiile de pensionari, pentru a-şi putea pune murături pentru iarnă. Bătrânii îşi duc traiul de pe o zi pe alta cu pensii de mizerie, iar singura lor posibilitate de a avea în cămară un borcan de zacuscă sau murături a fost să se angajeze la un credit. Chiar dacă au luat doar 100 sau 200 de lei împrumut, bătrânii au ajuns în situaţia de a nu-şi mai putea plăti ratele. Cei mai mulţi au apelat la ajutorul Asociaţiei Pensionarilor din Petroşani, care în acest moment are peste 10.000 de membri cotizanţi. „Avem peste 300 de persoane aflate în această situaţie. Unele dintre ele au luat bani împrumut pentru a cumpăra o locuinţă sau o maşină, dar mulţi s-au împrumutat pentru nevoile zilnice, chiar şi pentru a pune murături. Chiar dacă este vorba despre câteva zeci de milioane de lei vechi, sau doar un milion, unii dintre membrii noştri nu-şi pot achita la timp ratele”, declară, Gheorghe Pavel, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din Petroşani.

Ar putea rămâne fără o parte din pensii
Asociaţia s-a văzut obligată să recurgă la măsuri menite a recupera plăţile restante de la persoanele care au luat împrumuturi şi nu s-au achitat la timp de ele. „Am făcut o serie de notificări la Casa Locală de Pensii din Petroşani, atât pe numele contractanţilor, cât şi, după caz, al giranţilor”, a precizat Pavel. În aceste condiţii, bătrânii care s-au împrumutat pentru a pune câteva borcane de castraveţi şi gogonele în cămară, pentru la iarnă, sunt în pericol de a-şi primi înjumătăţită pensia şi aşa mică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite