Luna decembrie a adus un nou val de accidente pe şoselele judeţului Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul lunii decembrie, cel puţin un accident grav se întâmplă în Hunedoara în fiecare zi
De la începutul lunii decembrie, cel puţin un accident grav se întâmplă în Hunedoara în fiecare zi

Condiţiile meteo şi întoarcerea „stranierilor“ cresc riscul unor tragedii. În luna decembrie a anului trecut, 12 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere produse în judeţul Hunedoara.

Cel puţin două accidente pe zi, dintre care unul grav, s-au petrecut pe şoselele care tranzitează judeţul Hunedoara, de la începutul lunii decembrie. Coliziunile s-au soldat cu rănirea gravă a 11 persoane şi cu decesul unei devence, în vârstă de 22 de ani. Viteza şi imprudenţa şoferilor au fost cauzele cele mai frecvente ale coliziunilor.
Situaţia accidentelor din primele zile ale acestei luni este îngrijorătoare, iar poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara se aşteaptă ca numărul lor să crească vertiginos. Condiţiile meteorologice de iarnă şi valorile în creştere ale traficului, înregistrate pe drumul naţional Arad – Deva – Orăştie, traseu preferat de hunedorenii care se întorc în ţară în perioada sărbătorilor. În schimb, numărul angajaţilor SPR Hunedoara prezenţi în trafic va fi mai redus faţă de anul trecut, din cauza zilelor de concediu fără plată, pe care poliţiştii sunt obligaţi să le ia.

Lună neagră pentru şoferi
„Le recomandăm şoferilor hunedoreni să circule cu prudenţă şi să ţină cont de avertizările  poliţiştilor privind reducerea vitezei în condiţiile meteorologice din această perioadă”, a precizat Adriana Voina, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.
În aceeaşi lună a anului 2008, 12 oameni şi-au pierdut viaţa şi 24 de persoane au suferit răni grave, în 27 de accidente rutiere înregistrate în judeţ. În prezent, peste 30.000 de maşini circulă, zilnic, numai pe drumul naţional Deva – Arad.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite