Vaccinarea împotriva virusului gripal AH1N1 se află în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După exodul înregistrat în urmă cu aproximativ o lună, numărul hunedorenilor care se imunizează împotriva gripei porcine scade pe zi ce trece. De la peste 15.000 de persoane vaccinate într-o singură săptămână la începutul lunii ianuarie, imunizările au scăzut la 3.000, iar acum au ajuns la numai 750.

Timişorenii se vaccinează din ce în ce mai puţin împotriva virusului porcin

Ultima cifră reprezintă numărul hunedorenilor vaccinaţi în perioada 25 ianuarie-1 februarie. „Chiar dacă solicitările au scăzut vertiginos, cele 11 centre de vaccinare din judeţ încă funcţionează şi vin în sprijinul celor interesaţi. Activitatea lor continuă şi nu ne bazăm doar pe medicii de familie, pentru că oricum aceste centre vizau persoanele care nu au asigurare medicală”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, doctor Cecilia Birău. Până la ora actuală, numărul total al hunedorenilor imunizaţi împotriva virusul AH1N1  a ajuns la 36. 989.

Start eşuat

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte vaccinarea copiilor până în 16 ani împotriva noii gripe, care ar fi trebuit să înceapă ieri, aceasta a fost anulată. „Am primit înştiinţare de la Ministerul Sănătăţii că vaccinarea copiilor va începe după data de 15 februarie, când va fi demarată o campanie de informare în rândul părinţilor şi al profesorilor în acest sens”, a adăugat Birău.

Aceasta a mai precizat că imunizarea minorilor se va face strict cu acordul părinţilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite