Vaccinarea antigripală s-a oprit pentru 10 zile. În județului Hunedoara nu s-au semnalat reacții adverse la vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Ministerului Sănătății de a stopa vaccinarea antigripală vine după ce s-a constatat că vaccinul fabricat de Institutil Național De cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu întrunește normele de calitate.

Potrivit Dumitrei Ștefan, directorul DSP Hunedoara aproximativ 10.000 de hunedoreni au fost vaccinați antigripal iar în depozitele Direcției nu mai există nicio doză de vaccin. “Reluarea vaccinării antigripale va fi făcută după ce se vor primi rezultatele analizelor pentru vaccinul antigripal. S-a observat o scădere a concentraţiei tulpinii B din vaccinul gripal sezonier, fapt care ar putea duce la scăderea protecţiei organismului uman împotriva îmbolnăvirii cu virus gripal de tip B. Din fericire până la această oră nu am avut niciun caz de gripă pe teritoriul judeţului”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Dumitra Ştefan.
 În prima săptămână a acestui an au fost înregistrate în judeţ mai puţine cazuri de infecţii respiratorii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Este vorba de  902 de infecţii acute respiratorii, din care 343 au fost pneumonii, spre deosebire de aceeaşi săptămână din 2011, când s-au înregistrat 1.238 de infecţii acute respiratorii. 437 dintre acestea au fost pneumonii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite