Vacanţa mare creşte numărul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că elevii se află în vacanţă şi sunt plecaţi la bunici, în excursii sau îşi petrec timpul în faţa blocului, mulţi dintre ei ajung victime ale traficului rutier din cauza neatenţiei. Numai ieri au avut loc două accidente în care doi minori au fost răniţi.

Unul dintre ei a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal Timișoara.

Băieţelul în vârstă de cinci ani, din Uricani, a fost lovit de o maşină condusă de un tânăr de 24 de ani. Copilul a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat pentru a se vedea dacă a consumat alcool, iar rezultatul a fost negativ.

Cel de-al doilea accident a avut loc pe DJ 706, ruta Ţebea – Caraci. De data aceasta, victima se afla pe o bicicletă. A fost acroşată în momentul în care a vrut să efectueze o manevră de întoarcere fără să se asigure.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 „Recomandăm părinţilor să îi supravegheze mai strict pe cei mici şi să îi instruiască în privinţa regulilor de circulaţie pe drumurile publice. Este indicat ca activităţile recreative să se desfăşoare în parcuri sau spaţii special amenajate, cât mai departe de zonele cu trafic rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite