VIDEO: Dascălul şi eleva sinucigaşă îşi dădeau întâlniri pe ascuns, într-o garsonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatăl Lorenei, Nicolae Hurdea, este revoltat de lipsa profesorului de la audieri
Tatăl Lorenei, Nicolae Hurdea, este revoltat de lipsa profesorului de la audieri

Locuinţa unui taximetrist din Brad devenise un fel de „cuibuşor de nebunii” pentru Alin Cioară, profesorul de matematică de la Colegiul „Avram Iancu” din Brad şi Lorena, o elevă din localitate, în vârstă de 16 ani. Pasiunea pentru dascălul ei preferat a împins-o pe tânără la sinucidere.

CITEŞTE ŞI:

Omagiu pentru Lorena, eleva sinucigaşă, din partea colegilor de clasă

VIDEO Dramă în familia Lorenei: „De ce nu este aici să vadă unde s-a ajuns, cel care te-a şantajat?”

Dascălul elevei care s-a sinucis din iubire pentru el a fost dat dispărut de colegi

Profesorul acuzat că ar fi provocat sinuciderea unei eleve de 16 ani, internat la Psihiatrie

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

Audierile efectuate de poliţişti în cursul acestei zile şi cercetarea jurnalului secret al Lorenei Hurdea, eleva găsită spânzurată la marginea oraşului Brad, au confirmat presupusa relaţie dintre minoră şi profesorul ei de matematică, Alin Cioară, un bărbat cu 21 de ani mai în vârstă decât ea. Florin B., un taximetrist din Brad, le-a declarat anchetatorilor că obişnuia să îşi pună la dispoziţie garsoniera unde locuia cu chirie, pentru ca eleva şi profesorul ei de matematică să se poată întâlni. Taximetristul era cel care o aducea pe Lorena la scara blocului, unde era aşteptată de dascăl. „Îi lăsam cheia lui Alin, dar nu eram curios să ştiu ce fac ei în garsonieră”, a povestit Florin. Şi colegele Lorenei, audiate la rândul lor de poliţişti, au declarat că ştiau despre relaţia dintre cei doi. „Uneori, când se îmbăta, profesorul mă suna pe mine sau îmi trimitea mesaje, prin care îmi spunea că o iubeşte pe Lorena”, a declarat o elevă.  

Lorena Hurdea, împreună cu un fost coleg de şcoală.

FOTO: Lorena, împreună cu un fost coleg de şcoală.

Părinţii nu au mai depus plângere
„Am cercetat, împreună cu tatăl Lorenei, jurnalul şi celelalte înscrisuri care îi aparţineau decedatei, dar nu am descoperit nimic care să îl încrimineze penal pe dascăl, decât lucruri care dezvăluie o relaţie neprincipială între cei doi”, a precizat comisarul şef Adrian Petruş, comandantul Poliţiei Brad. Caietul elevei conţinea poezii de dragoste pe care aceasta i le dedica profesorului, însemnări şi decupaje din ziare, legate de iubire, însă nicio fotografie a celor doi.

Lorena (dreapta), împreună cu două colege.

FOTO: Lorena (dreapta), împreună cu două colege.

Audierile şi cercetările vor continua şi în zilele următoare. Până în prezent, a adăugat Adrian Petruş, părinţii fetei nu au formulat nicio plângere împotriva dascălului. „Vreau doar ca profesorul să dea explicaţii, aşa cum a scris fiica mea în biletul de adio. Dar observ că nu este de găsit”, a spus Nicolae Hurdea, tatăl Lorenei.

Profesorii ştiau de "boala" lui Alin
Chiar dacă susţin că nu cunoşteau că între Alin Cioară şi eleva Lorena Hurdea ar fi existat o relaţie, profesorii din conducerea şcolii ştiau despre problemele pe care dascălul de matematică le are cu alcoolul. „Nu le ascundea, dar se jena să vorbească despre ele. Când o făcea lată, îşi lua concediu medical pentru vreo săptămână. Nu putea fi sancţionat, pentru că îşi justifica absenţa prin adeverinţele medicale”, a povestit Dalia Ştefan (FOTO), directorul adjunct al Colegiului Naţional „Avram Iancu”, din Brad, unde Alin predă de aproximativ 11 ani.

Dalia Ştefan

FOTO: Dalia Ştefan, în banca Lorenei.

Prietenii îi iau apărarea profesorului
Apetenţa dascălului pentru băutură  era cunoscută şi în Vaţa de Jos, comuna de unde acesta făcea naveta spre Brad. Acolo, Alin Cioară locuieşte împreună cu mama lui, într-o casă cu etaj, izolată, construită de tatăl lui, şi el fost profesor de matematică, dar care a decedat în urma unor probleme cauzate de consumul de alcool, după cum povestesc vecinii. „Lorena, fata care s-a sinucis, era singura care voia să îl facă pe Alin să se lase de băutură. Îl suna în continuu. El mi-a arătat că are acasă un dosar primit de la Lorena, plin de documente despre cum să îşi învingă dependenţa de alcool”, a povestit Ioan Brânzei, un prieten al dascălului, din Vaţa de Jos.

Alin Cioară, profesorul Lorenei.

FOTO: Alin Cioară, profesorul de matematică

Cătălin Mateş, vărul Lorenei, şi el apropiat al dascălului, a susţinut că acesta a făcut numai necazuri. „Când bea, nu te puteai înţelege cu el”, a povestit Cătălin. Casa unde locuieşte dascălul a rămas pustie de aproape o săptmână, de când Alin Cioară s-a internat la o clinică de psihiatrie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite